Successos

TORROJA DEL PRIORAT

Assalten un celler prioratí i malmeten el vi de diverses bótes amb sabó industrial

En el sabotatge al celler Terroir al Límit, de Torroja del Priorat, comès el 13 de juny, es calcula que es pot haver contaminat el 25% de la producció

El celler Terroir al Límit, de Torroja del Priorat, va ser víctima –la matinada del 13 de juny– d'un acte vandàlic que els mateixos propietaris, Dominik Huber, Eben Sadie i Jaume Sabaté, així com el consell regulador de la DOQ Priorat per part del seu president, Sal·lustià Àlvarez, i l'alcalde del municipi, Jordi Aixalà, han condemnat "enèrgicament". Després de forçar la porta del celler per accedir a l'interior, els assaltants van vessar vi al terra obrint alguns dipòsits –aproximadament 1.200 litres– i van malmetre el contingut d'una quinzena de bótes introduint-hi sabó industrial, el que suposa el 25% de la producció del celler.

Dominik Huber, un dels tres socis del celler prioratí, no s'explica com s'ha pogut produir aquest acte –“d'odi o de vandalisme?", es pregunten–, del qual els Mossos, que estan duent a terme la investigació després de la denúncia presentada pel celler, no tenen cap indici pel que fa a l'autoria. Huber assenyala que desconeixen quina persona o quines persones poden ser-ne les responsables perquè, segons van informar als Mossos, apunta: "No hem rebut cap tipus d'amenaça, som una empresa petita i molt humil."

En declaracions a aquest rotatiu el president de la DOQ Priorat, Sal·lustià Àlvarez, declarava: "No tenim constància que un fet tan greu hagi passat mai." I afegia que el fet que s'hagi portat un producte de fora per introduir-lo a les bótes "denota molta intencionalitat i genera una situació totalment diferent".

Ahir la DOQ Priorat conjuntament amb l'Incavi (Institut Català de la Vinya i el Vi) –els laboratoris del qual, a l'estació de viticultura i enologia de Reus, analitzaran tots els vins del celler– van procedir a la inspecció de les instal·lacions per valorar els danys causats en l'acte vandàlic. En aquest sentit, els vins conservats en bóta que hagin resultat contaminats seran eliminats seguint els consells de l'Incavi.

LA FRASE

És molt important la condemna del que ha succeït, que considerem molt lamentable
Dominik Huber
Un dels tres propietaris del celler terroir al límit

LA XIFRA

1.200
litres de vi són els que s'han vessat a terra i una quinzena de bótes, les que es poden haver contaminat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.