Successos

palafrugell

Imputen quatre policies pel cas d'un robatori de telèfons

Durant la nevada del 8 de març, els agents de la policia local de Palafrugell van entrar en una botiga de telefonia que tenia la porta forçada

Troben almenys quatre mòbils robats en l'entorn dels agents implicats

La investigació policial que es va obrir el març passat al voltant del cas d'un robatori de telèfons mòbils ha acabat esquitxant de ple la policia local de Palafrugell. Quatre agents en actiu i un expolicia palafrugellenc han estat imputats per la fiscalia després de les proves i els indicis que van recollir els Mossos d'Esquadra durant la instrucció del cas.

Els fets van passar el 8 de març, quan els agents A.C. i Alexandre Luis Cruz, Sepu, van entrar durant la gran nevada en una botiga de telefonia mòbil que hi ha situada a la plaça Camp d'en Prats. La porta de l'establiment estava forçada i tot apuntava que hi havien entrat a robar. Com que a l'establiment li fallaven les càmeres de seguretat perquè no hi havia llum i la porta quedava oberta perquè estava trencada, un comandament els va ordenar que agafessin tot el material electrònic –entre telèfons mòbils i ordinadors portàtils– i que el portessin a la comissaria per evitar un possible saqueig. Un cop van tornar a la comissaria, un alt comandament va fer tornar A.C. i Cruz juntament amb els agents Juan García Sánchez i Juan Díaz Peraira a la botiga de telefonia per tornar a recollir tant material com fos possible. Un cop a comissaria, també per ordre d'un superior, no van fer cap informe ni llista del material comissat perquè el cos policial necessitava tenir al carrer tots els efectius ajudant en les tasques de la nevada, en comptes de fer feines administratives.

Passat el temporal, els responsables de la botiga de telefonia van fer un recompte del material que tenien a l'establiment i el material que la policia local els va tornar, i van trobar a faltar una quinzena de telèfons mòbils, entre altres materials electrònics. Va ser llavors quan es va iniciar una investigació policial que ha portat a assenyalar els agents.

Confessions

De la investigació s'extreu que dos dels quatre mòbils recuperats a l'entorn de la policia local de Palafrugell, un Nokia N85 i un altre Nokia N97 mini, els va activar A.C., que és germà de l'agent A.C. A més, A.C., en el moment que els Mossos d'Esquadra el van anar a detenir, va entregar un tercer mòbil, una Blackberry. Així mateix, va manifestar espontàniament a un agent dels Mossos d'Esquadra que aquest telèfon mòbil l'hi havia donar el seu germà, que és policia de Palafrugell. Tot i així, i en declaracions posteriors, es va contradir i va acabar assegurant que el dia dels fets era a Avià (Berguedà) i que els telèfons els hi havia venut per 100 euros un home de 30 anys que no coneixia de res.

Els altres dos telèfons mòbils, dos Nokia N85, van ser activats per Noel Carriqui, germà de l'exagent Francisco Carriqui, i per la seva xicota, menor d'edat. Tots dos van declarar que no sabien que els mòbils fossin robats. En aquest sentit, Francisco Carriqui va declarar que va ser l'agent A.C. qui li va donar tres telèfons mòbils i que a més li va confessar que els mòbils els havien sostret d'una botiga juntament amb els seus companys Díaz, García, Cruz i A.C.

Tots els imputats en el cas, menys Carriqui, van declarar davant el jutjat de primera instància i instrucció número 3 de la Bisbal que desconeixen perquè alguns dels mòbils sostrets a la botiga de Palafrugell van anar a parar a mans del germà d'A.C.

 i de Francisco Carriqui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.