Successos

incendi

El propietari de Carns Olesa de Riudellots tornarà a obrir

L'empresa càrnia de Riudellots de la Selva que es va incendiar dijous, ahir encara fumejava. Tot i que l'incendi a primera hora de la tarda ja estava gairebé controlat, a dins encara hi havia restes de foc entre la maquinària, concretament en una cambra frigorífica plena de carn de porc. La nau, de 3.000 metres, per dins va quedar completament cremada i el més segur, segons va explicar el propietari, Manel Castells, és que s'acabi enderrocant del tot a causa dels importants desperfectes que va ocasionar el foc en l'estructura. Castells, malgrat que ha perdut tota la maquinària, l'edifici i la matèria primera que hi tenia emmagatzemada, va explicar que no vol llençar la tovallola i està disposat a reprendre l'activitat: precuinats de porc i envasats al buit.

De moment, explica que empresaris del sector li han ofert ajuda per deixar-li espai, fora de Riudellots, però dins les comarques gironines. La seva intenció és retornar a l'activitat al mateix territori i poder disposar així de la mateixa plantilla, de més de trenta treballadors, que hi havia el dia de l'incendi. De moment, l'empresa estudia demanar possibles ajuts de diferents estaments. En aquest sentit, l'alcaldessa de la població, Montserrat Roura, va explicar que el consistori farà tot el que pugui per ajudar Manel Castells. L'alcaldessa també va esmentar que a Riudellots hi ha parcel·les industrials buides. Castells era també el propietari del terreny on s'ha cremat la indústria.

Per Montserrat Roura, el més important ara és fer les tasques de desbrossament, especialment pel que fa a les restes orgàniques de les tones de carn que s'han cremat. És per això que ahir mateix l'empresa va posar en marxa la seva depuradora, que no ha estat afectada per les flames de dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.