Successos

Absolen el pagès acusat de matar gats a perdigonades

El jutjat d'instrucció número 4 de Girona ha absolt un pagès de Llagostera, Jordi Martí Barrera, que s'havia assegut al banc dels acusats per l'acusació de maltractar i matar gats a perdigonades en una finca del veïnat de Dalt de Sant Andreu Salou, on la denunciant, Patricia García Alzate, vivia com a llogatera i l'acusat hi té una granja. Segons l'escrit de la sentència, el mes de setembre del 2007 va desaparèixer la gata de nom Valentina propietat de la denunciant, però no queda acreditat que l'acusat intervingués en la desaparició, i menys encara que hagués maltractat l'animal de forma cruel.

Així mateix, segons el text judicial, el mes de novembre del 2007 un altre gat, en George, també propietat de García, va aparèixer a l'interior d'una gàbia, sense que consti que per culpa d'això hagués tingut algun tipus de lesió greu. Durant el judici, l'acusat va reconèixer que va posar la gàbia al pati del paller de la seva masia amb la finalitat de capturar eriçons vius i evitar que les seves pues quedessin enganxades a les bales de palla que serveixen per alimentar els animals de la seva explotació. A més a més, també queda provat que el 12 de gener del 2008, el gat George va aparèixer ferit de quatre perdigons que li van causar lesions greus i posteriorment li van provocar la mort. La denunciant va manifestar que les ferides van ser causades pel denunciant, a qui la filla de García havia sorprès mentre disparava amb l'escopeta. Tot i així, la jutgessa sosté que el testimoni de la filla no va ser proposat en l'acte judicial i, per tant, no existeix a priori un testimoni directe dels fets.

Per tot plegat, el text de la sentència dictamina que no hi ha proves que permetin vincular el pagès de Llagostera amb la desaparició de la gata Valentina, així com les lesions per perdigons que presentava el gat George i que van causar la mort de l'animal. Així doncs, la jutgessa ha absolt Jordi Martí Barrera de la falta per maltractament d'animals denunciada per Patricia García Alzate. La dona sosté que, a part del gat George, Martí va ferir altres gats a trets. Primer van ser la Lili i en Nicolàs, i després, en Gucci, la Valentina i el seu fill, anomenat Elliot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.