Successos

judicial

Jutgen un pagès acusat de matar gats a perdigonades

La propietària va trobar l'animal malferit dins d'una gàbia amb una sardina d'esquer, i l'acusat diu que la tenia per caçar eriçons

El fiscal l'acusa d'una falta de maltractament d'animals

Un pagès de Llagostera, Jordi Martí Barrera, es va asseure ahir al banc dels acusats del jutjat d'instrucció número 4 de Girona sota l'acusació de maltractar i matar gats a perdigonades en una finca del veïnat de Dalt de Sant Andreu Salou, on la denunciant vivia com a llogatera i l'acusat hi té una granja. El cas que ahir va arribar a judici és, segons la dona, només una peça del trencaclosques d'aquest cas, que ella considera un delicte d'assetjament immobiliari. El judici d'ahir, però, era per una falta de maltractament d'animals, per la qual la fiscal va demanar una multa de 60 euros.

Segons la dona, Jordi Martí Barrera va amenaçar-la de matar-li els gats al·legant que podrien provocar una mortaldat entre el bestiar, i després va complir-ho, disparant perdigons contra en George, un gat negre de dos anys i mig, que va acabar morint mesos després, el mes de gener del 2008. La dona el va trobar malferit dins d'una gàbia del paller de la granja, dins la qual també hi havia una sardina d'esquer. L'acusat va negar ahir les acusacions i va assegurar que la gàbia, amb la sardina a dins, la tenia per capturar els eriçons que sovint envaïen les seves instal·lacions. La gàbia va ser comissada pels agents forestals i el pagès va haver de pagar una multa, perquè no disposava de la corresponent autorització per tenir-la.

La defensa, que exerceix l'advocat Carles Monguilod, va demanar l'absolució al·legant que l'article que penalitza el maltractament d'animals exigeix un maltractament cruel i que, en tot cas, l'únic que va fer el pagès va ser no alliberar l'animal quan el va descobrir dins la gàbia.

Altres casos

A part d'en George, altres gats van ser ferits a trets. Sempre segons la versió facilitada per la dona, primer van ser la Lili i en Nicolàs, i després, en Gucci, la Valentina i el seu fill, l'Elliot. En alguns casos, van poder salvar-los extraient-los els balins, però d'altres, com en el cas d'en George, van acabar morint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.