Successos

tempesta

afectació dels aiguats

Vint-i-dos veïns, desallotjats a causa de la pluja a Valls

L'aigua obliga a tallar fins a quatre vegades l'N-340 a l'altura de l'Ametlla de Mar i l'Aldea

Els bombers van haver d'atendre fins a 125 avisos al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Les pluges intenses que van caure ahir a la tarda van deixar fins a 216 l/m² a l'Ametlla de Mar i van provocar l'esfondrament del sostre d'un pis a Valls. La tempesta va ser generalitzada i va obligar a tallar diverses vies a les Terres de l'Ebre.

La pluja torrencial que va caure ahir a Valls –més de 130 l/m², segons dades del Centre Meteorològic de l'Alt Camp– hauria accelerat el procés de degradació d'un immoble situat al número 1 del carrer Hort dels Alls, on es va esfondrar el sostre d'un segon pis desocupat. Tres dotacions de bombers i la policia local van fer la primera intervenció en el sinistre. Vint-i-dos veïns, la majoria residents al primer pis, van ser desallotjats i passaran el cap de setmana en un hotel, ja que l'arquitecte municipal va detectar danys estructurals importants a l'edifici que avui al matí hauran de ser verificats. Els veïns ni tan sols van poder recollir les seves pertinences. Sembla que els propietaris, que també viuen a l'immoble, havien fet arreglar el pis afectat fa un any perquè havien detectat la desestabilització d'una biga. A Valls, on la màxima intensitat de la pluja es va registrar entre les 18.10 h i les 18.22 h, amb 40 l/m², els bombers van haver de fer vint-i-una sortides, i nou més a Alcover, la majoria per treure aigua de camins i baixos inundats.

A les Terres de l'Ebre, la pluja també va caure amb especial intensitat, sobretot a l'Ametlla de Mar, on durant el dia d'ahir es van acumular més de 216 l/m², i a l'Aldea, on en poc més de deu minuts es van registrar 40 l/m². L'aigua acumulada va obligar a tallar fins a quatre vegades l'N-340, a l'Ametlla i també a l'altura de l'Aldea, on es va desviar el trànsit per l'interior de la població. L'alcalde de l'Ametlla, Andreu Martí, va indicar que gairebé tots els barrancs del poble baixaven plens, però va dir que no s'havia produït cap incident. Ara bé, Martí va denunciar que dos dels càmpings del municipi havien quedat aïllats. “Si aquesta pluja hagués caigut a l'agost, hauria pogut passar una desgràcia”, va dir Martí, que va retreure al govern de l'Estat que no hagi construït encara la carretera del Penta.

Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, l'Ametlla de Mar va ser el punt de la demarcació on es va acumular més aigua. Al Camp de Tarragona, la comarca de l'Alt Camp va concentrar les precipitacions més importants, amb 107 l/m² a Vila-rodona i 82 l/m² a Nulles.

LA XIFRA

216
litres per metre quadrat
van caure a l'Ametlla de Mar fins a última hora d'ahir, fet que va obligar a tallar l'N-340.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.