Punt divers

El Mas de Sant Iscle comença la verema de la denominació d'origen Pla de Bages

Un any més el celler del Mas de Sant Iscle, de Sant Fruitós de Bages, ha estat el primer a veremar dels onze que integren la denominació d'origen (DO) Pla de Bages. El celler ha començat aquest divendres els treballs de recollida del raïm amb la varietat gewürztraminer, que seguiran aquest dissabte amb el sauvignon blanc. Jaume Vilanova, propietari del Mas de Sant Iscle, calcula que es recolliran entre 80.000 i 100.000 quilos de raïm. Aquest any la verema s'ha avançat uns deu dies respecte la de l'any passat arran de 'les últimes calors i també perquè el cep venia molt assaonat d'aigua, la qual cosa ha fet que la maduració s'hagi avançat, ha explicat Vilanova.

Al Mas de Sant Iscle han iniciat aquest divendres, de bon matí, la verema que es preveu que s'allargui fins a finals de setembre. Jaume Vilanova explica que les últimes varietats que recullen són el cabernet i el picapoll i 'aquesta última es recull tard', diu Vilanova. Vilanova ha explicat que, aquest any, la verema s'ha avançat uns deu dies. El propietari del Mas de Sant Iscle comenta que ha estat degut als últims episodis de calor i al fet que el cep estava molt assaonat d'aigua, per la qual cosa la maduració s'ha avançat.Al Mas de Sant Iscle calcula que recolliran entre 80.000 i 100.000 quilos de raïm. Vilanova destaca que si les condicions meteorològiques hi ajuden serà una 'bona verema ja que l'estat sanitari de les vinyes és molt bo', ha destacat el propietari del celler.Un any més el Mas de Sant Iscle ha estat el primer celler de la DO Pla de Bages a veremar. Vilanova comenta que el fet de ser el primer a iniciar la verema depèn de les varietats que es recullen i del 'microclima' que es forma a la vall on es troben les vinyes del Mas de Sant Iscle 'que fa que les temperatures siguin més altes', ha apuntat Vilanova.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.