Punt divers

L'embassament de Rialb està a punt d'assolir la cota màxima per primer cop en la història

L'embassament de Rialb (Noguera) està a punt d'assolir la seva cota màxima de capacitat per primer cop en la història. Així ho han assegurat des de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que han matisat que en aquests moments falten uns 3 metres per arribar al volum màxim, que és de 430 metres. Ahir dilluns l'embassament es registrava un volum de 426'90 metres i gràcies al desembassament que s'està produint a la presa de l'embassament d'Oliana (Alt Urgell), aquest dimarts ja s'havia situat als 427'08 metres, un 90,27% de la seva capacitat total. Tot i que la data en què s'arribarà a la cota màxima depèn de la meteorologia, des de la CHE estimen uns trenta dies per l'ompliment total.

Des que es va estrenar l'embassament de Rialb ara fa onze anys, l'any 1999, aquest encara no ha assolit mai la cota màxima de la seva capacitat. Això es deu al fet que al ser una infraestructura de nova construcció ha hagut de superar una sèrie de requisits com són les proves de càrrega de la presa. Ahir dilluns, la CHE va iniciar la darrera prova de càrrega de la presa i per tant calculen que en un termini de trenta dies, guanyant deu centímetres diaris, s'arribi a assolir la cota màxima.Quan s'hagi assolit la cota màxima, aquesta es mantindrà durant uns dies més per assegurar la resistència de la presa i posteriorment l'aigua es deixarà anar en un desembassament ràpid que durarà uns deu dies amb cent hectòmetres cúbics d'aigua.L'aigua amb què s'està omplint el pantà de Rialb per tal que arribi a la cota màxima prové de l'embassament d'Oliana, aigües més amunt, que segons la CHE en aquest moments es troba al 47,45% de la seva capacitat total. En aquest sentit, han informat que el desembassament d'Oliana s'està produint a 14 metres cúbics per segon.L'aigua de l'embassament de Rialb serveix,entre d'altres, per proveir el regadiu dels canals d'Urgell i del tram ja en funcionament del Segarra-Garrigues.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.