Successos

camp de tarragona

Confisquen hotels i un centre comercial de la màfia russa

La banda blanquejava diners invertint en béns immobiliaris

Les propietats estan valorades en 24 milions d'euros

Fer inversions milionàries en immobles, situats principalment en localitats de la costa tarragonina, amb l'objectiu de blanquejar diners procedents d'activitats delictives. Aquesta era una de les principals operacions a què es dedicaven els 79 membres de la màfia russogeorgiana que van ser detinguts el mes de març en sis estats europeus. En aquella ocasió, cal recordar que la Policía Nacional i els Mossos d'Esquadra van desmantellar una cèl·lula de la xarxa a Barcelona i, tres mesos més tard, van arrestar sis persones més que integraven suposadament l'entramat empresarial que els assessorava. Entre aquests darrers, hi havia Juan Oyonate, un veí de Salou de 41 anys que encapçala una formació política independent al municipi (Partit Avança Salou), que un cop va haver declarat dos dies després davant del jutge de l'Audiencia Nacional va quedar en llibertat provisional.

La policia va informar ahir que ara s'han bloquejat els comptes financers dels sospitosos i que també s'ha requisat tot el seu patrimoni immobiliari, valorat en més de 24 milions d'euros –entre els béns hi ha un centre comercial, un hotel, un hostal, habitatges, garatges, solars i locals–. A la demarcació de Tarragona s'ha confiscat, entre d'altres, un hotel de dues estrelles situat al punt quilomètric 1.143 de l'N-340, a Cambrils; un centre comercial de la zona de Mont-roig del Camp de 1.484 metres quadrats de superfície i valorat en 960.000 euros, així com un hotel de 2.200 m² a Cunit. Els agents, així mateix, han descobert que posseïen un solar urbanitzable de 95.000 m² a Cervelló, del qual existeix un projecte d'edificació d'habitatges unifamiliars; i també s'estan analitzant els productes bancaris que tenien en diverses entitats, on hi ha dipositades quantitats milionàries.

LA XIFRA

24
milions d'euros
és el valor que té el patrimoni requisat. Hi ha un centre comercial, hotels, cases, garatges, solars i locals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.