Punt divers

Un estudi determina que la incineradora de Constantí no ha suposat més risc per a la salut des del 2004

La incineradora de Constantí (Tarragonès) no ha suposat riscs addicionals per la salut de la població del Camp de Tarragona en els últims cinc anys. Així ho ha determinat un equip d'investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) després de fer centenars d'anàlisis. L'estudi, que s'ha centrat en les emissions de la planta, estipula que l'exposició de la població a les dioxines i furans (PCDD/Fs) i als metalls pesants de la incineradora no ha incrementat des del 2004. Segons la URV, els resultats d'aquesta investigació corroboren les dades ja obtingudes en un estudi iniciat l'any 1999, que va determinar, entre d'altres dades, que la planta de Constantí contamina menys que el tràfic.

Per fer l'estudi s'han fet anàlisis de sang i de cabells entre la població resident a les rodalies de la incineradora i, fins i tot, s'han dut a terme anàlisis de llet materna per quantificar la concentració de dioxines i furans (PCDD/Fs) emeses per la planta. La incineradora de residus industrials de Constantí es va posar en marxa l'any 1999 i mai ha estat excepte de polèmiques. Des dels inicis, molts veïns del municipi es van oposar a la creació d'aquesta planta i tres anys després de la seva posada en marxa una quarantena de membres de l'entitat ecologista Greenpeace es van encadenar davant la seu per demanar el seu tancament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.