Punt divers

Direcció i comitè acorden que 131 treballadors de Comforsa deixin l'empresa però es reincorporin abans de dos anys

La direcció de l'empresa metal·lúrgica Comforsa i els representants del comitè d'empresa han arribat aquest dimecres a un principi d'acord en les condicions amb les que deixaran l'empresa els 198 treballadors afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que presentarà la direcció. Un total de 131 treballadors de les diferents plantes deixaran l'empresa amb baixes voluntàries amb el compromís de poder-se reincorporar abans del juny de 2012. La resta dels treballadors que abandonaran la companyia ho faran amb prejubilacions, contractes de relleu i algunes baixes per reducció del nombre de treballadors. L'acord es presentarà divendres en les assemblees de treballadors de les diferents plantes.

Segons han explicat des del comitè els 131 treballadors que acceptin anar aquest màxim de dos anys a l'atur per reincorporar-se rebrien una indemnització de 20 dies per any treballat amb diversos topalls segons cada situació. El pla acordat amb la direcció preveu que es reincorporin treballadors el desembre de 2009 (31 treballadors), juliol de 2010 (27 treballadors), desembre de 2010 (36 treballadors), juny del 2011 (32 treballadors) i juny de 2012 (5 treballadors). Tot i que aquest és el calendari teòric acordat amb la direcció, els treballadors que signin l'acord es poden reincorporar anticipadament paral·lelament al augment del nombre de comandes. Si durant el període en què el treballador afectats estan a l'atur opten per una altre ocupació i deixen la companyia definitivament se'l compensaria amb una indemnització de 20 dies més per any treballat amb diferents topalls segons cada situació. Els treballadors que optin per agafar la baixa definitiva rebran compensacions 45 dies per any treballat amb indemnitzacions d'entre 18.000 euros i 60.000 euros de màxim. Pel què fa a les prejubilacions se'n faran de treballadors des de 56, 57, 58 i 59 anys. Alguns d'ells deixaran la companyia amb contractes de relleu de manera que quan arribin a una determinada edat que puguin cobrar legalment el subsidi deixaran la companyia amb les pertinents compensacions. El president del comitè, Joan Baz, admet que les negociacions per arribar a un acord han estat llargues i feixugues però considera els acords de 'satisfactoris' tenint en compte el context de crisi econòmica actual. Bas deixa clar que el fet que l'acord contempli les reincorporacions fa que quedi 'garantida' la continuïtat de la companyia. Comforsa és una empresa de titularitat pública gestionada per la societat pública Avança. Es dedica al sector metal·lúrgic i treball per a empreses dels sectors de camions i maquinària pesada. També han entrat en el sector naval. L'empresa té plantes a Campdevànol (Ripollès) i Ripoll.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.