Punt divers

Els veïns que exigeixen millores al pont de Sant Quirze es queixen que la Diputació no contesta la seva petició

Els impulsors d'una iniciativa en que es reclamava millorar la seguretat al pont sobre al riu Ter de Sant Quirze de Besora (Osona) denuncien que onze mesos després d'enviar la seva petició no han rebut cap resposta. El 2 d'abril del 2009 aquest grup ciutadà, encapçalat per la regidora de CiU i cap de l'oposició, Rosa Vestit i l'exalcalde convergent, Joaquim Bosch, van enviar una carta a la Diputació de Barcelona, la titular d'aquest pont. En ella demanaven millores al pont per evitar possibles accidents. Aquest pont és molt estret. En la carta adjuntaven la signatura de 848 veïns. Ara diuen que no 'entenen' el silenci de l'ens provincial.

Vestit ha explicat a l'ACN que van decidir denunciar la situació perquè l'estretor del pont pot generar problemes de seguretat. Més enllà de les conseqüències per 'possibles víctimes directe' , la inseguretat del pont també tindria, segons els impulsors d'aquesta carta, conseqüències per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament. La darreres obres que es van fer al pont enlloc de millorar 'perjudiquen' als usuaris pel que es podrien demanar responsabilitats a l'ens provincial per executar l'obra i l'ens local que és qui la va autoritzar asseguren els impulsors d'aquesta iniciativa.Vestit il·lustra l'estretor del pont assegurant que quan es creuen dos turisme aquests 'passen just'. Quan hi conflueixen un turisme amb un tot terreny es 'piquen' els retrovisors. Quan hi passen vehicles més grans que els turismes requereix d'extremar la precaució i cedir-se el pas entre els conductors. Els promotors de la iniciativa recorden que aquest no és un punt evitable perquè els veïns han de passar constantment 'd'una banda a l'altre' ja que hi ha diferents serveis municipals a cada una de les bandes del pont. Davant d'aquests problemes d'estretor del pont, aquests veïns demanaven a la Diputació de Barcelona un pont 'alternatiu' només per a vianants. Es tractaria de fer un annex a l'actual pont amb fusta de manera que la superfície del pont que ara es de vorera podés ser utilitzada pels vehicles. En d'altres municipis, diuen, s'han aplicat mesures similars. Ara denuncien que onze mesos després de la proposta, la Diputació no els ha donat cap resposta. Actualment s'ha planificat un futur segon pont que ha d'unir les dues bandes del riu. Per Vestit però aquest futur segon pont és necessari però no soluciona la problemàtica de l'actual pont. Aquell pont està concebut com una variant i no solucionarà la comunicació 'interna' entre les parts del poble que queden separades pel riu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.