Punt divers

Manel, Toti Soler i Mayte Martin, entre els finalistes del premi Puig-Porret

Manel en la categoria de pop rock; Estanislau Verdet en cançó; Sílvia Pérez en jazz i músiques creatives; Toti Soler en la modalitat de folk, Mayte Martín en flamenc i Ferenc i The Requesters amb música electrònica són els finalistes de la dotzena edició del premi Puig-Porret de la crítica musical. Els finalistes han estat escollits per votació per la premsa especialitzada i ara una selecció de crítics escollirà el guanyador final. El premi és un dels més ben dotats està dotat amb 10.000 euros que atorga la Institució Puig-Porret. El guanyador es desvetllarà el proper 16 de setembre durant el sopar inaugural del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV).

Manel han estat finalistes pel seu celebrat disc de debut titulat 'Els millors professors europeus '. En el cas d'Estanislau Verdet, projecte artístic del músic Pau Vallbé, els crítics han valorat l'originalitat del seu disc 'L'all ho és tot pels anglesos'. Silvia Pérez ha estat finalista pel compacte 'Will sing Bill Evans' que precisament l'any passat va presentar en directe durant el MMVV. El veterà Toti Soler és finalista en folk pel seu darrer disc 'Vida més alta' i la cantaora Mayte Martín ha estat seleccionada pel treball 'Alcantar A Manuel' on canta els versos del poeta andalús Manuel Alcántara. En música electrònica, els nominats són Ferenc amb un maxi amb el segell internacional Kompakt i The Requesters que han protagonitzat un concert al Sónar i properament publicaran un EP amb el segell Sinnamon).En un primer moment, optaven al guardó més de 100 músics, a partir de les llistes que elabora un ampli cens de periodistes especialitzats en música. El jurat, format per un reduït grup de crítics, deliberarà el guanyador el proper dia 16 de setembre. Els guanyadors anteriors han estat Pascal Comelade (1998), Quimi Portet (1999), Els Pets (2000), Jaume Sisa (2001), Antònia Font (2002), Adrià Puntí (2003), Miquel Gil (2004), Refree (2005), Poveda (2006), La Troba Kung Fú (2007) i Roger Mas (2008). El premi és finançat per aquesta fundació privada de la capital osonenca i s'entregà anualment coincidint amb el mercat musical. Coincidint amb el premi de la crítica, l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) lliurarà els seus guardons anuals, anomenats Premis ARC, aprofitant el ressò que té el Mercat. Després de dos anys d'absència, la setena edició dels ARC pretén distingir les propostes musicals i escèniques catalanes més rellevants de la temporada 2008-2009. Una vintena llarga d'artistes es presenten aquest any als Premis ARC. Inclouen guardons de pop rock, cançó d'autor, músiques del món, jazz i blues, folk i artista revelació, entre d'altres categories. Entre els candidats als premis ARC 2009 s'hi troben: Gossos, Lax'n'Busto, Cesk Freixas, Roger Mas, La Troba Kung Fú, Josep Maria Farràs & Ignasi Terraza, Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, Pegasus, La Carrau, Miquel Gil, El Pont d'Arcalís, Manel i Teràpia de Shock.  


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.