Punt divers

Ponts inaugura el parc fluvial del riu Segre sense el canal de piragüisme previst inicialment

El president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), Rafael Romeo, ha inaugurat el parc fluvial de Ponts 'La Roca del Call'. La CHE ha dut a terme aquesta actuació per compensar la població per la construcció de l'embassament de Rialb. L'actuació, finançada pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, ha suposat una inversió de més de 2,8 milions d'euros. Tot i això, avui només s'ha estrenat el parc però no el canal d'aigües braves previst en el projecte inicial, en fase de tramitació ambiental. En aquest sentit, Romeo ha assegurat que la CHE tirarà endavant la constricció del canal tan bon punt el Departament de Medi Ambient emeti un informe mediambiental favorable del projecte.

El parc inaugurat aquest divendres inclou un llac, zones de jocs infantils, de passeig, a més d'una zona d'aparcament. També s'hi han inclòs zones de pícnic i altres per potenciar l'exercici físic i el coneixement de la natura. El nom de 'La Roca del Call' que s'ha donat al parc fa referència a la roca on s'ajunten els rius Llobregós i Segre, una roca 'dura i perseverant, com els veïns de Ponts', ha dit l'alcalde de Ponts, Jaume García. A banda dels camins que recorren la zona, l'element principal del parc és el llac de 4.316 metres quadrats, dissenyat amb corbes i dividit en tres parts, una de les quals anirà destinada a l'escola de piragüisme, i s'hi podrà practicar aquesta i altres activitats.  Per abastir d'aigua el llac i el conjunt del parc s'ha construït una estació de bombeig. El parc també disposa de zones per a vianants amb mobiliari urbà. També s'ha construït una pista esportiva i una zona d'aparcament asfaltada.  A més, s'han aportat uns 8.000 metres quadrats de terra, s'han plantat 9.200 metres quadrats de gespa i unes 6.800 espècies vegetals.Abans d'inaugurar el parc fluvial, Romeo i García han signat a l'ajuntament de la localitat el conveni amb què la CHE ha fet oficial l'entrega del parc a la localitat de Ponts, un cop acabades les obres de construcció. Posteriorment, s'han desplaçat acompanyats pel delegat del govern de l'Estat a Lleida fins al nou parc on han tallat la cinta.  Construcció del canal  El projecte amb què la CHE havia de compensar la localitat de Ponts per l'afectació de l'embassament de Rialb tenia i pressupost inicial de més de 4 milions d'euros i preveia, a més de la construcció del parc fluvial, la d'un canal al Segre per la pràctica de piragüisme, una activitat amb força tradició a la zona. Davant la manca de la declaració d'impacte ambiental pel projecte de construcció del canal, la CHE va optar per dividir el projecte en dues parts.  Romeo no ha volgut parlar de terminis per poder iniciar el projecte de construcció del canal i ha dit que això depèn de què el Departament de Medi Ambient aprovi favorablement la declaració d'impacte ambiental del projecte. Quan la CHE disposi de l'aprovació definitiva 'es seguiran les obres i es finalitzarà el projecte' ha dit el màxim president de la CHE. Jaume García, per la seva banda, ha justificat la compensació rebuda, no tant perquè la població perdés territori per la construcció de Rialb si no per la pèrdua de població i de pes econòmic. García ha valorat positivament l'actuació duta fins ara per la CHE però ha insistit en la necessitat que s'acabi tot el conjunt del projecte, amb el canal inclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.