Punt divers

S'inaugura aquest diumenge el sistema de regadiu del Canal Segarra-Garrigues

La inauguració del canal Segarra-Garrigues suposarà un gran impuls al desenvolupament socioeconòmic del territori a 74 municipis entre les comarques de la Noguera, la Segarra, Pla d'Urgell, Garrigues , l'Urgell i el Segrià. L'obra també comporta reforçar la xarxa elèctrica i la millora de 1.500 quilòmetres de camins rurals a part de distribuir aigua de boca i d'usos industrials a les terres de Lleida. El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena i el secretari d'estat de Medi Rural i Aigua del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Josep Putxeu, serà l'encarregat d'activar el reg del canal.

La inauguració tindrà lloc a la finca Maset, dedicada al cultiu de la patata, al terme municipal de Oliola a prop de Ponts (Noguera). El president de la Generalitat activarà el sistema de reg d'aquesta finca, que serà la primera en rebre aigua del canal Segarra-Garrigues. Montilla es va referir aquesta setmana passada al canal, destacant la importància que tindrà per generar riquesa i benestar a part d'un salt per a la pagesia i la indústria agroalimentària de les terres de ponent. La inauguració del Canal Segarra Garrigues arriba més de 100 anys després de començar el projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.