Punt divers

L'obrador Xisqueta del Pallars Sobirà compra 13.000 quilos de llana per produir i comercialitzar productes artesans

Obrador Xisqueta, dins el marc del Projecte Grípia, ha participat en la xolla de 22 explotacions ramaderes del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça que tenen ovelles de raça xisqueta. S'han obtingut prop de 9.000 quilos de llana d'ovella xisqueta i 4.000 quilos de llana d'ovelles que no estan dins del cens de raça autòctona però que pertanyen a aquestes explotacions ramaderes. El quilo de llana l'han pagat a 0,60 euros quilo, una mica per sobre del preu de mercat. La llana de les ovelles no censades es paga a 0,18 euros quilo. L'Obrador Xisqueta del Pallars Sobirà utilitzarà aquesta llana per produir i comercialitzar productes artesans de qualitat.

L'Obrador Xisqueta és una associació sorgida per a la dinamització de la llana de la raça d'ovella xisqueta. El projecte té com a objectiu dinamitzar el sector primari del Pallars Sobirà a través de l'ús de la matèria prima procedent dels ramats d'ovelles, enfocant-ho a la producció artesana de manufactura mitjançant la creació de productes a través de la transformació de la llana tot aplicant-hi els coneixements ancestrals dels habitants de la vall i la bioconstrucció.Per aquest motiu, desenvoluparà una marca associada a una conjunt de prototips dels quals la propera temporada es té la intenció de començar a produir. Entre d'altres coses, preveuen tenir els següents productes per a poder comercialitzar-los la propera temporada: llana natura i tenyida amb tints naturals (neta i cardada), madeixa de llana natural i tenyida amb tints naturals, catifes, bosses, coixins, matalassos petits i objectes com nines o ovelles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.