Punt divers

Les primeres barques a rem de l'estany d'Ivars i Vila-sana ja estan a punt per a la seva estrena, dimecres

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ha iniciat aquest dissabte la col·locació de les primeres barques a rem que permetran la navegació en aquest espai natural a partir del pròxim dimecres. Es tracta de quatre barques ubicades a l'embarcador de Vila-sana. Les quatre restants s'ubicaran a l'embarcador d'Ivars d'Urgell. Totes les barques tenen un nom que fa referència a partides o nuclis de població d'algun dels dos municipis. Aquests noms, escollits pels respectius ajuntaments, són Els Merlets, Utxafava, Vila-sana i La Novella, i Ivars d'Urgell, Vallverd, Montalé i La Cendrosa. Cada barca està habilitada per dur tres persones o 275 quilos. El viatge és de quaranta minuts i costa vuit euros.

Amb la col·locació d'aquestes quatre primeres barques es posa en funcionament una nova oferta turística a l'estany d'Ivars i Vila-sana, subjecta a un reglament d'ús i que es planteja sota la premissa de respectar els valors naturals i paisatgístics, la tranquil·litat de l'espai, les diferents activitats que es fan a l'estany i minimitzar els efectes sobre el medi, tal com estableix el Pla especial de protecció de l'estany i el Pla d'usos i gestió. Per aquest motiu, les vuit barques són de rem (sense motor) per minimitzar els sorolls. Les dues zones de navegació, amb una superfície de tres hectàrees cadascuna, se senyalitzen amb balises per tal de delimitar-les i evitar de manera explícita el pas de les barques cap a l'interior de la llacuna. L'objectiu de delimitar la zona navegable a sis hectàrees de les 126 que té l'estany és preservar la natura i la fauna. El servei de barques de rem estarà disponible els caps de setmana i festius des del març fins a l'octubre, de nou del matí a una del migdia i de les sis de la tarda a les vuit del vespre. El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ha invertit 14.059, 20 euros per poder oferir el servei de passejades en barca de rem a l'estany. Aquesta activitat de caràcter lúdic té la seva raó de ser en el fet que l'antic estany d'Ivars i Vila-sana era un espai on la navegació era habitual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.