Punt divers

Un empresari andorrà adquireix el 50% de la societat que explota Portainé i Espot

L'empresari andorrà Joan Viladomat ha adquirit el 50% de Gran Pallars, que explota els complexos de Portainé i Espot, a partir d'una ampliació de capital d'aquesta societat. En la junta d'accionistes de Gran Pallars celebrada aquest dimarts a Rialp (Pallars Sobirà), s'ha aprovat aquesta adquisició de la meitat de la societat de la mà de Viladomat i de Pas Grau Internacional (PGI), una filial de SAETDE, una de las empreses que explota Grandvalira. Durant la junta també s'han establert les línies bàsiques que permetran tancar l'acord de gestió per als pròxims cinc anys amb l'Institut Català de Finances (ICF), actual propietari de Gran Pallars.

L'ampliació de capital s'ha aprovat per majoria en el transcurs de la junta general d'accionistes. L'operació accionarial busca millorar la competitivitat de Gran Pallars i aprofitar el 'know-how' i l'experiència en gestió de camps de neu del nou accionista, amb el que això suposa de sinergies amb vista a aspectes comercials i a la formació de personal. El capital aportat per Pas Grau Internacional -entre 250.000 i 300.000 euros- permetrà a PGI fer-se amb el control del 50% de Gran Pallars, mentre que la resta de l'accionariat continuarà en poder d'agents del territori, com la Diputació de Lleida, els ajuntaments del Pallars Sobirà d'Espot i Rialp, i els empresaris de la comarca. L'ampliació de capital es veu com una oportunitat de Gran Pallars per disposar d'un soci tecnològic i fer sostenible el seu projecte de la mà d'un accionista de referència en el sector de la neu, la qual cosa vol servir per millorar la competitivitat de les estacions del Pallars en els mercats internacionals, tot just quan ha d'entrar en funcionament l'aeroport de Lleida-Alguaire.El conseller delegat de Gran Pallars, Joan Sala, ha destacat que 'l'empresa no necessitava una ampliació de capital, però la possibilitat d'incorporar un soci de referència del sector de la neu, amb tot el que això comporta, ha que fet que el consell d'administració hagi vist amb bons ulls l'entrada de Pas Grau Internacional'. 'Per nosaltres és molt important ser competitius i això  només s'aconsegueix amb aliances iacords', ha afegit.En aquest sentit, Viladomat ha volgut deixar clar que 'no ens hauríem plantejat entrar en l'accionariat de Gran Pallars si no fos amb el consens dels accionistes'. El model empresarial creat al Pallars, en el qual participen l'administració, empresaris privats del territori i empreses dedicades al cent per cent al món de la neu, 'és molt exportable a altres camps de neu. Pensem que es tracta d'un model mixt sostenible i industrial entre inversors privats i públics, que no té res a veure amb el totxo', ha reflexionat Viladomat.Gran Pallars i Pas Grau InternacionalLa societat Gran Pallars SL, constituïda formalment el 2007, gestiona des de fa dues temporades els complexos hivernals d'Espot i Port Ainé, que són propietat de l'ICF, després d'adjudicar-se la seva propietat en subhasta pública, la primera l'any 2005 i la segona el juny del 2007.En breu, l'ICF ha de signar el conveni de renovació de la concessió a Gran Pallars, que va ser l'única empresa que es va presentar a un nou concurs públic per gestionar les estacions d'Espot i Port Ainé.Per la seva banda, Pas Grau Internacional és la branca internacional de SAETDE. Participa en projectes de neu a Catalunya, França, Argentina, Turquia i l'Índia. En l'actualitat els socis privats de la companyia, la família Viladomat i Albareda, estan en negociacions amb el Comú d'Encamp per tal d'adquirir la totalitat de la companyia i deslligar el Comú de qualsevol projecte a l'estranger.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.