Punt divers

Els treballadors d'Y Tec Europa es mobilitzaran per defensar els llocs de treball i la planta de Santa Oliva

Els treballadors de l'empresa Y Tec Europa, que fabrica components metàl·lics i de cautxú per a la multinacional Honda i té la seu a Santa Oliva (Baix Penedès), es mobilitzaran aquest dimecres per reivindicar el futur de la planta, que té 110 treballadors, i defensar els llocs de treball. Segons ha informat el sindicat CCOO, la direcció de l'empresa ha anunciat l'acomiadament de 10 treballadors i el trasllat de part de la producció al Japó, després que la setmana passada finalitzés el període de suspensió de contractes de l'ERO temporal que s'ha aplicat a la plantilla els darrers quatre mesos. Els treballadors faran una vaga de dues hores, d'una a tres de la tarda, i es concentraran davant la planta.

Tal com ha explicat CCOO, davant de les 'sospites' de la plantilla de que la multinacional 'vulgui deslocalitzar' la producció de la planta de Santa Oliva, la direcció d'Y Tec Europa i els representants dels treballadors han mantingut tres reunions, amb la mediació del Departament de Treball, sense que l'empresa hagi presentat 'cap documentació que acrediti la necessitat real de traslladar la producció'. El sindicat CCOO, que ha expressat el seu suport a la plantilla, ha explicat que la mobilització prevista pretén 'exigir a Y Tec Europa i a Honda un pla industrial que doni garanties de continuïtat de la planta de Santa Oliva'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.