Punt divers

Desapareix tota la població de cranc autòcton del canal hidroelèctric de Gavet de la Conca

El canal hidroelèctric de Gavet (Pallars Jussà) ha perdut una de les poblacions més denses de cranc de riu ibèric, una espècie protegida i catalogada com a vulnerable pel catàleg nacional d'espècies amenaçades. Així ho ha assegurat l'Estació Biològica del Pallars Jussà, fruit de l'últim buidatge del canal de Gavet, del 26 d'octubre, en què no es van trobar exemplars. En l'anterior buidatge, el novembre del 2005 se n'havien comptabilitzat 27.000, que van ser rescatats del canal. L'extinció dels cranc en aquest canal hidroelèctric ha estat corroborada pel Cos d'Agents Rurals del Pallars Jussà, que ha inspeccionat a fons tot el canal i no hi ha trobat cap exemplar de cranc.

Les causes de l'extinció d'aquesta població de cranc encara no estan clares. Segons un comunicat de l'Estació Biològica del Pallars Jussà, tècnics del Departament de Medi Ambient i Habitatge ho estan investigant. Segons aquesta entitat, cal 'millorar els ecosistemes aquàtics per recuperar a mig termini les poblacions de cranc ibèric en el seu hàbitat natural' com ja es fa en alguns espais fluvials de la Noguera Pallaresa a la Conca de Tremp.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.