Punt divers

Maria del Mar Bonet i Manel, protagonistes del festival Sons del Món de Vilabertran

El conjunt monàstic de Santa Maria de Vilabertran (Alt Empordà) acull, el 18 i el 24 de juliol, la segona edició del festival Sons del Món on hi actuaran, entre altres artistes, Maria del Mar Bonet i el grup Manel. Es tracta d'una de les propostes més originals del panorama cultural d'aquest estiu a les comarques gironines ja que a més del cartell musical també hi haurà sopars que elaboraran dos dels restaurants més representatius de l'Alt Empordà, com són Carles Antoner de Cistella i Amiel Molins, es podrà degustar una selecció de vins, a càrrec de Roger Viusà, el millor sommelier d'Europa i segon sommelier del món i a més s'han organitzat actuacions de jazz i tertúlies.

Segons ha explicat el seu organitzador i director, Xavier Pascual de Promo Arts Music de Figueres, es tracta d'una aposta diversificada que repeteix format, amb algunes novetats respecte l'edició de l'any passat, després de l'èxit assolit, i que pretén potenciar la música que es fa a Catalunya, 'com a exemple del que es fa al món'. Una d'aquestes novetats és incloure l'enologia com a complement de la música. La proposta del tast de vins de la comarca ha anat a càrrec de Roger Viusà, el millor sommelier d'Europa i segon sommelier del món. Segons ha explicat la selecció dels vins l'ha feta segons el menú que ofereixen els dos restaurants i també segons l'artista. Vins mediterranis i jovesAixí, pel dissabte 18 de juliol, està prevista l'actuació de Maria del Mar Bonet, acompanyada pel pianista Manel Camp, on repassarà aquelles versions que han format part de la seva vida i els clàssics del seu repertori. Per aquesta ocasió, Viusà ha triat, segons ha explicat, 'uns vins de caire mediterrani però amb caràcter seriós i profund. Són vins seriosos i solemnes al sol, la llum i la calidesa de casa'. Aquests són un Blanc dels Aspres, de la Vinya dels Aspres (Cantallops), i un Gneis 2003, de la Masia Serra (Cantallops). El divendres 24 de juliol, a dos quarts d'onze del matí, actuarà el grup Manel, amb la seva música a cavall de la música de tradició catalana i del so contemporani de bandes anglosaxones. En aquest cas, Roger Viusà proposa 'vins amb ritme, de cellers nous, amb els peus a terra i d'harmonia alegre'. Aquests són el Nívia 2007 del celler Mas Llunes, de Garriguella, i el Terres Negres, del celler Espelt, de Vilajuïga.Altres artistes convidats són Xavi Lloses i l'Escolania de la Quadratura del Cercle (dissabte 28 de juliol), i Scotch et Sofa (divendres 24 de juliol). GastronomiaSons del món també ofereix sopars. Enguany els restaurants convidats són Amiel Molins de Pont de Molins i Carles Antoner de Cistella. Elaboraran dos tipus de cuina relacionades amb els artistes participants. Per un costat, cuina mediterrània a càrrec d'Amiel Molins durant l'actuació de Maria del Mar Bonet; i cuina d'autor amb Carles Antoner, la nit del concert del grup Manel. El preu és de quinze euros i s'oferiran dos torns: un per aquelles persones que vulguin assistir als concerts previs i l'altre més tard, pels interessats en assistir a les sessions de jazz i tertúlies. En aquest sentit, i segons ha explicat el director del festival, Xavier Pascual , el festival de jazz que s'organitzava a Vilabertran s'ha fusionat amb el Sons del Món per oferir més propostes musicals en un mateix espai. Pascual ha destacat també l'èxit dels sopars en l'edició de l'any passat. Així, es van exhaurir el centenar de coberts que es van oferir i fins i tot, ha dit, 'es podien haver duplicat'. L'aforament dels concerts serà de 400 persones i les entrades es poden adquirir a partir d'aquest dijous.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.