Fan bretolades en cartells de la campanya «antiavortista» de la Conferència Episcopal

La campanya publicitària Protege mi vida!' endegada per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), per tal d'estendre el missatge contra l'avortament arreu de l'Estat espanyol, ha estat objecte de diverses bretolades en alguns punts de la geografia catalana, com ara, al centre de Lleida, a Barcelona i Vilassar de Mar. Ha aparegut esquinçat el cartell –en què apareix un nen petit, un linx i les imatges de la formació d'un fetus-, a les tanques publicitàries i han llençat pintura i han escrit «Nosaltres decidim».

La campanya ja havia aixecat certa polèmica, perquè volia fer constar la «paradoxa» que, amb fets com la possible renovació de la llei de l'avortament, es protegia més els animals en perill d'extinció, que no pas l'ésser humà, encara que aquest encara no havia nascut. Es dóna el cas que el linx emprat en la imatge promocional, no era «ibèric», com es volia fer creure, sinó «boreal», inexistent en territori espanyol.

Nombrosos col·lectius progressistes i feministes han mostrat el seu malestar per la campanya, reclamant a la vegada el dret a les dones a decidir sobre el seu propi cos. Fins i tot, aquests grups han fet accions reivindicatives, en què presentaven cartells alternatius, on la imatge d'un bisbe o d'un alt càrrec de la Conferència Episcopal substituïa la del linx.

La campanya antiavortista ha estat visible en un total de 1.300 tanques publicitàries de 37 ciutats de l'estat espanyol, i s'han enviat 30.000 cartells a parròquies i centres catòlics. També s'han distribuït 8 milions de fullets a les diverses diòcesis. Es va presentar oficialment el passat 25 de març, amb motiu del Dia Mundial del Nonat, jornada que des de fa uns anys han marcat el grups catòlics d'arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.