Punt divers

ERC i CiU presenten una moció de censura contra l'alcalde socialista de Constantí

CAMP DE TARRAGONA

Els grups municipals d'Esquerra i de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Constantí han presentat aquest dimecres una moció de censura contra l'actual alcalde del municipi, el socialista Cristóbal Ramírez. La moció ha estat signada pels tres regidors que té cada formació i el regidor no adscrit que es va donar de baixa del PSC el passat mes de setembre, Josep Plana. L'exregidor d'Urbanisme ja ha estat qualificat com a trànsfuga per part dels socialistes i les direccions territorials de CiU i ERC no avalen una moció amb el suport d'aquest regidor. Amb tot, hi haurà moció i el portaveu d'ERC, Josep Maria Sabaté, serà el pròxim alcalde de Constantí a partir del 17 de desembre.

Esquerra i CiU han pactat que l'alcaldia l'assumeixi íntegrament el republicà Josep Maria Sabaté ja que l'acord s'assoleix 'en clau de poble' i seria absurd repartir-se el temps que queda de mandat 'perquè la gent del poble no ho entendria'. Així, tant Sabaté com el portaveu convergent, Josep Maria Franquès, es mostren convençuts de portar al poble una nova manera de fer amb 'més transparència'. Una transparència que, per defecte, li retreuen a l'actual alcalde, Cristóbal Ramírez, que governa amb sis regidors, un d'ells del PP, i que s'ha quedat en minoria davant els set que signen la moció.

Tant ERC com CiU acusen el PSC de no haver escoltat les propostes de pacte ofertes un cop celebrades les eleccions municipals del 2007 i lamenten que sigui 'quan l'alcalde s'ha vist amb l'aigua al coll' que hagi decidit buscar unir en un pacte unitari tots els grups municipals excepte el 'trànsfuga'.

Josep Plana, el grup de CiU i el d'ERC ja s'han repartit el cartipàs municipal si bé han evitat donar-ne detalls. Amb tot, CiU tindrà un pes important en el nou equip de govern ja que compta amb el mateix nombre de regidors que ERC malgrat que els republicans van obtenir major nombre de vots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.