Successos

Successos

Detinguts cinc membres d’un grup dedicat a suplantar identitats per fer estafes

Utilitzaven les dades persones per contractar assegurances de vehicles

Els Mossos han detingut a Barcelona cinc homes membres d’un grup dedicat a suplantar identitats per donar d’alta assegurances de vehicles propis, d’automòbils de persones conegudes o per fer compra-venda d’aquests cotxes. Els arrestos van fer-se el 17 i 18 d’abril com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, usurpació d’estat civil i estafa.

Els mossos van iniciar la investigació all juliol de 2023 després que la policia rebés una denuncia d’un home que explicava que algú havia fet servir les seves dades per donar d’alta les assegurances de dos vehicles sense el seu consentiment i també per contractar una assegurança de vida a nom seu valorada en 40.000 euros. Els agents van constatar que hi havia sis persones més que havien estat víctimes de fets similars. Com a resultat de la investigació van concloure que formaven part d’un grup de vuit homes dedicats a suplantar identitats. En total es van assegurar 13 vehicles utilitzant una manera d’actuar molt similar. Els cinc detinguts, que el 20 d’abril van passar a disposició judicial, acumulaven un total d’onze antecedents relacionats amb els delictes de pertinença a grup criminal, usurpació d’estat civil i estafa. Segons els mossos, hi ha un altre membre del grup de 22 anys que està pendent de detenció i dos homes més de 24 i 59 anys denunciats penalment com a coautors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia