Successos

sant antoni de calonge

Set anys per haver calat foc a casa amb els pares a dins

L’Audiència de Girona ha condemnat a set anys, sis mesos i un dia de presó el veí de Sant Antoni de Calonge que va calar foc a casa amb els pares –de 80 i 82 anys– a dins, concretament a la planta de dalt. Tal com explica l’ACN, els fets van passar el 15 de maig del 2022, hores després que l’acusat discutís amb el seu pare i l’agredís. Al judici, el processat va admetre haver provocat l’incendi, però va atribuir-ho a un rampell i va assegurar que no volia fer mal a ningú. La sentència, però, descarta aquesta versió i conclou que va actuar a consciència per crear “un perill” real. Entre d’altres, perquè va encendre tres focus diferents i va esperar que les flames creixessin abans d’obrir la porta a la policia. La sentència també entra a valorar l’entitat que podria haver agafat l’incendi. I en aquest cas, es fa ressò del què van declarar els Bombers a la sala de vistes, que van coincidir a dir que un foc en habitatge “és del tot imprevisible”, que és “impossible” predir-ne l’evolució i que “el perill més gran” per a la resta de residents d’un immoble -sobretot, si viuen en pisos superiors- “prové del fum, altament tòxic”.

A l’hora d’imposar la condemna al veí de Sant Antoni de Calonge, l’Audiència no estima cap atenuant per al processat. Rebutja el de confessió, perquè era “una obvietat” que ell va iniciar l’incendi -ja que es trobava sol a dins del pis- i també el d’alteració psíquica. Perquè si bé l’acusat pateix un trastorn de personalitat de caràcter antisocial, com van dir al judici les dues metgesses que el van examinar, “això en cap cas afecta les seves capacitats mentals”.

A més, la sentència també condemna l’acusat a pagar 900 euros de multa per un delicte lleu de lesions (per haver agredit el pare). Per últim, l’Audiència també li imposa al processat la prohibició d’acostar-se a menys de 200 metres del seu pare durant 8 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia