Successos

Condemnen a 16 anys l’acusat de matar un home d’un tret a Sant Pere Pescador

L’Audiència de Girona ha condemnat a 16 anys de presó l’acusat d’executar un home d’un tret a la nuca a Sant Pere Pescador el 2002, segons informa l’Acn. El magistrat president del jurat Víctor Correas ha dictat sentència després que el jurat popular el declarés culpable d’assassinat i tinença il·lícita d’armes. El veredicte recull que Dominique Pérez va engegar un tret a la víctima “per l’esquena”, sense que tingués cap possibilitat de defensar-se. Els fets van tenir llocaprimeres hores del matí i la víctima era un amic de l’aleshores parella del processat. L’home va anar a la casa després de rebre una trucada de la dona alertant que l’acusat era allà i que l’estava agredint.

Fa més de 21 anys, l’acusat Dominique Pérez (àlies Domenico Peretti per la identitat falsa que va fer servir al país) era parella d’una dona que vivia a la població. Ella, però, volia acabar amb la relació sentimental perquè havia estat víctima de diversos episodis de violència de gènere. La dona va arribar a canviar el pany de casa seva per evitar que el processat entrés. També havia demanat a un amic seu –la víctima mortal- i a la seva parella que l’ajudessin en cas que l’acusat tornés.

El jurat popular ha avalat la tesi del fiscal Víctor Pillado, que al final del judici va subscriure la defensa, indicant que el 26 de juny del 2002 el processat va complir les seves amenaces. Entre les dues i gairebé les quatre de la matinada, l’acusat van tenir una discussió telefònica amb la dona i la va arribar a trucar fins a divuit vegades. Finalment, va decidir desplaçar-se des de Llinars del Vallès –on vivia de manera temporal- fins a Sant Pere Pescador. L’acusat va arribar a Sant Pere Pescador cap a les cinc de la matinada i va rebentar la porta de la casa d’una puntada de peu perquè es va trobar el pany canviat. Un cop a dins, va continuar la discussió que havia començat per telèfon amb la dona i la va arribar a agredir. Per això, cap a les sis de la matinada, la dona va trucar al seu amic perquè anés a ajudar-la.

L’home va sortir immediatament d’Albons en direcció al domicili de la dona a socórrer-la. No va tornar mai més a casa. L’endemà, els serveis d’emergències van rebre l’avís cap a les dotze del migdia que havien trobat el cos sense vida de l’home.

El veredicte del jurat popular conclou per unanimitat que, quan la víctima va arribar a la casa, l’acusat li va engegar el tret mortal per “sorpresa” i sense que tingués cap possibilitat de defensar-se. Segons ha considerat provat el veredicte, Dominique Pérez (àlies Domenico Peretti) es va amagar al costat d’una porta i va obrir foc contra la víctima “amb intenció d’acabar amb la seva vida, per l’esquena de forma absolutament sobtada”. El tret va anar directe a la nuca de la víctima, que va morir de manera immediata. A més, el jurat també resol que, per perpetrar el crim, l’acusat va fer servir una pistola curta del calibre 22 per a la qual no tenia llicència d’armes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia