Successos

Quadern negre

Tura Soler

Què li va passar a Joan Pere Madurell?

Es confirma, a través de la fórmula dental, que el cap trobat a Badalona és del veí de Vic desaparegut

Fronts oberts per intentar esclarir què li va passar a Joan Pere Madurell, el veí de Vic de 44 anys que va desaparèixer el 29 de gener a Badalona, després que els especialistes forenses hagin conclòs, a través de l’estudi de la dentadura, que el cap que uns caçadors d’espàrrecs van trobar dijous passat en un bosc prop de Can Ruti correspon a aquest home. Per això, la investigació que va iniciar la comissaria de Vic quan la família va anar a presentar la denúncia ara ha passat a mans dels especialistes de la unitat central de persones desaparegudes de Sabadell, que ha començat a interrogar els testimonis que van veure Madurell amb vida el mateix dia de la seva desaparició. La darrera prova de vida que es té del veí de Vic és un vídeo que va enviar a la seva xicota i que va enregistrar ell mateix en un bar de Badalona, el gastrobar El Mirador, on se’l sent parlant i emulant l’humorista Eugenio davant d’un noi que apareix a les imatges i que anomena Óscar, i que es pressuposa que és la darrera persona que va veure amb vida Madurell. Óscar assegura que va conèixer Madurell aquella mateixa matinada en un banc de l’estació de metro Fondo, li va demanar una cigarreta, van començar a xerrar i se’n van anar junts a un parell de bars. Després d’El Mirador van anar cap al bar Tyba i, segons Óscar, ell va deixar Madurell en un parc que hi ha a la zona i va marxar cap a casa seva perquè tenia una entrevista telemàtica amb el SEPE. Aquesta versió és la que va donar a aquest diari i, segons diu, als Mossos quan va anar a declarar. Però anteriorment, quan la família ja havia anat al barri a penjar cartells del desaparegut, havia relatat a testimonis i a gent del barri que aquell noi s’havia estat dos dies a casa seva, fins al dimecres dia 31, quan, a la tarda, se’n van anar junts a Montjuïc per anar a veure el partit del Barça, i que Joan Pere es va quedar pels entorns de l’estadi amb uns nois estrangers, “uns machupicchus”, en paraules seves, i ja no en va saber res més.

Ara els Mossos estan investigant quina de les versions pot tenir més veracitat i si realment Madurell va anar a o no al domicili d’Óscar, que durant aquella setmana va estar dies sense ser vist pels veïns ni als bars de la zona.

Ara que s’ha confirmat que Madurell és mort, l’objectiu dels Mossos és esbrinar com i on va morir i com va anar a parar el cap al bosc dels voltants de Can Ruti. Una tasca difícil, perquè fins ara no s’ha pogut localitzar la resta del cos, tot i les batudes amb gossos ensinistrats que es van fer a la zona on es va localitzar el cap de la víctima, en què no s’han detectat indicis evidents de mort criminal. S’hauran de fer més proves específiques per determinar com es va separar del cos el cap, que, a priori, no sembla seccionat amb cap eina de tall. En cas de trobar altres restes del cos, s’haurà de fer la comparativa d’ADN amb la mostra biològica del cap. Un cas molt complex.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia