Successos

Índia

Detinguts tots els sospitosos de la violació d’una turista espanyola

Els quatre últims arrestos eleven a vuit el total de presumptes implicats en l’agressió

El Tribunal Suprem de l’Estat de Jharkhand

La policia del districte de Dumka, al nord-est de l’Índia, ha anunciat aquest dimarts la detenció de quatre sospitosos més en relació amb la violació en grup d’una turista espanyola.

“Hem arrestat tots els implicats en el cas”, ha assegurat a l’agència Efe el superintendent del cos policial, Pitamber Singh Kherwar. Aquestes últimes detencions eleven a vuit el total de persones presumptament vinculades amb l’agressió.

Un grup d’homes va atacar la parella divendres quan passava la nit en una tenda de campanya instal·lada en un descampat proper a un poble d’aquesta regió remota de l’Estat de Jharkhand. Tots dos van ser robats i apallissats i ella, violada per set homes, segons van declarar les víctimes.

Els dos turistes, de nacionalitat espanyola, han declarat aquest matí per última vegada davant la policia índia abans d’emprendre un viatge en motocicleta d’aproximadament dos dies cap al Nepal. La parella d’experimentats viatgers, que des de fa anys recorre el món en moto, ha recorregut en els últims mesos diversos països asiàtics i aquest és el seu últim destí abans de tornar a l’Estat espanyol.

El Suprem reclama el cas

El Tribunal Suprem de l’Estat de Jharkhand ha pres coneixement suo moto (en favor seu) del cas i ha iniciat una petició a la que han de respondre abans del 7 de març les autoritats de l’Estat, el ministre d’Interior regional i el cap de la policia del districte de Dumka a càrrec de la investigació.

Fins ara el procés l’han instruït un tribunal subaltern que, segons el procés judicial, podrà portar el cas a terme una vegada conclosa la investigació policial dins dels pròxims 30 dies.

Amb una ordre emesa ahir, el màxim tribunal de Jharkhand pot iniciar un procés paral·lel amb les autoritats per assegurar-se del compliment de la norma i el degut procés. El Suprem ha decidit prendre part arran de la seva gran repercussió mediàtica, en part per afectar ciutadans estrangers.

En aquest sentit, l’alt tribunal assenyala que “els delictes de qualsevol tipus contra un ciutadà estranger poden tenir greus repercussions nacionals i internacionals, inclòs l’impacte en l’economia turística del país”. “És probable que un delicte sexual contra una dona estrangera generi publicitat adversa contra el país i, per tant, enteli la imatge de l’Índia a tot el món”, argumenta el Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia