Successos

xile

S’eleven a més d’un centenar els morts per l’onada d’incendis que devoren el país

El govern xilè sospita que els focs han estat provocats

Qualifiquen la tragèdia com una de les més grans registrades en el país després del terratrèmol de 2010

Primera jornada de dol nacional a Xile per les víctimes de l’onada de focs que devoren el país. Les autoritats xilenes han confirmat que almenys 122 persones han perdut la vida pels incendis forestals que des del passat divendres arrasen la regió central de Valparaíso, a 100 quilòmetres de Santiago, informa l’agència Efe que cita el Servei Mèdic Legal. Es tem que la xifra creixi molt més, ja que és que calcula que hi ha almenys 300 persones desaparegudes.

Del centenar de morts, de moment només trenta-dos han pogut ser identificats. El president Gabriel Boric va qualificar diumenge la tragèdia com la més greu des del terratrèmol de 2010 de magnitud 8,8, que va deixa 525 morts, milers de ferits i 52 desapareguts.

Les flames haurien afectat uns quinze mil habitatges, dels quals 12.122 serien de Viña del Mar i 2.701 correspondrien a Quilpué, l’altre gran focus del foc.

Les autoritats xilenes sospiten que els focs han estat intencionats per la seva simultaneïtat i pel lloc on es van iniciar.

“Resulta difícil pensar que hi pugui haver persones tan miserables capaces de generar tanta mort i dolor, però si aquestes persones existeixen, les buscarem, les trobem i s’hauran d’enfrontar no només al repudi de la societat sencera sinó també a tot el pes de llei”, va assegurar Boric diumenge,

Segons l’últim balanç de la situació, hi ha 165 incendis comptabilitzats en el país, 11 més que dissabte dels quals 50 continuen avançant sense control, 112 estan controlats i quatre han estat extingits. Si bé hi ha focs de menys intensitat en pràcticament totes les regions del centre i el sud del país. Davant la tragèdia, els governs del Perú, l’Uruguai, Colòmbia, Veneçuela, Bolívia, l’Argentina, el Brasil, el Paraguai i Mèxic han expressat la seva solidaritat amb Xile i ofert ajuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia