Successos

Successos

Presó per a tres acusats de l’assalt a una entitat bancària a Oliana

La jutgessa de Solsona ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a tres homes d’entre 40 i 49 anys acusats de l’assalt a una entitat bancària d’Oliana (Alt Urgell) l’estiu passat. La detenció va tenir lloc dilluns passat a la localitat saragossana de Villanueva de Gállego quan els individus es disposaven a cometre un altre robatori, segons apunten els Mossos d’Esquadra.

Els homes estan acusats de robatori amb força i intimidació, danys, detenció il·legal i pertinença a grup criminal. Segons recull l’ACN, la policia creu que localitzaven les oficines bancàries en poblacions de pocs habitants i s’instal·laven en locals adjacents per preparar l’assalt.

La investigació va començar després del robatori a l’entitat d’Oliana. Dos homes van entrar-hi vestits completament de negre, amb caputxes i armats amb ganivets de grans dimensions i van amenaçar els treballadors que tot just començaven la jornada laboral. Els presumptes autors van entrar al local a través d’un forat a la paret en un edifici annex i una vegada aconseguit el botí van immobilitzar els treballadors. Una tercera persona els esperava a fora en un vehicle amb el qual van fugir. Es van endur 115.470 euros. Als treballadors els van deixar al pis superior de l’entitat lligats de peus i mans amb brides de plàstic i tirats a terra gairebé durant una hora.

Arran de les indagacions policials es va situar un dels presumptes autors a la localitat de Llíria (País Valencià), motiu pel qual els Mossos van començar a col·laborar amb la Guàrdia Civil. Els dos cossos van poder observar a partir d’aquell moment com els atracadors van estar controlant diverses oficines bancàries de les províncies de Girona, Castelló, València, Conca i Saragossa.

A l’escrit de presó, la jutgessa afirma que els desplaçaments en vehicle que feien a Catalunya “no eren aleatoris ni ociosos”, sinó que servien per controlar entitats bancàries. També indica que els tres individus prenien “mesures de seguretat” com ara ocultar el rostre o deixar els telèfons mòbils a casa, engegats o apagats, “per evitar un possible rastreig policial”.

Triaven oficines de poblacions amb pocs habitants al costat de les quals hi hagués un local buit i vigilaven l’hora d’obertura de l’oficina, a més de controlar quants treballadors hi havia.

Tota la recerca policial ha culminat aquest dilluns, quan Mossos i Guàrdia Civil van detenir in fraganti els tres individus quan es disposaven a assaltar una altra entitat bancària.

El cap de setmana previ havien accedit a un local adjacent buit i s’hi havien passat més de vint-i-quatre hores, fins al moment d’intentar cometre el robatori. En el moment de la detenció ja havien foradat la paret per accedir al banc. També se’ls van intervenir guants i escarpins que tindrien relació amb els fets comesos a l’Alt Urgell.

Dimarts es van fer tres entrades i escorcolls als domicilis dels investigats, dos a Paterna i un a Llíria. Els Mossos apunten que fa més d’una dècada que al País Valencià es pateixen atracaments d’aquest tipus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia