Successos

estats units

Mor l’autor d’un tiroteig en un institut d’Iowa

El responsable de l’atac era un estudiant d’aquest mateix centre, que tenia 17 anys

La Policia estatunidenca ha anunciat aquest dijous que una persona ha mort i altres cinc han resultat ferides en el tiroteig en un institut de Iowa, l’autor del qual era un estudiant d’aquest mateix centre, que tenia 17 anys i ha mort.

Mitch Mortvedt, de la divisió de Recerca Criminal de Iowa, ha indicat en una conferència de premsa que l’agressor, identificat com Dylan Butler, anava armat amb un rifle i amb una pistola de petit calibre.

“Tots els indicis suggereixen que va actuar sol”, va apuntar Mortvedt, precisant que la persona morta era un alumne d’aquest institut i que entre els ferits hi ha altres cinc estudiants i un treballador d’aquest centre.

En el registre posterior que es va fer al recinte els agents van descobrir un “explosiu casolà”, que va ser neutralitzat.

La policia investiga encara els motius que han provocat els fets, que va tenir lloc abans que comencessin les classes, per la qual cosa hi havia molt pocs alumnes i professors en la zona.

La policia va rebre les primeres trucades alertant sobre el tiroteig a les 07.37 hora local (13.47 GMT), segons va informar en una roda de premsa Adam Infante, el xèrif del comtat de Dallas, que inclou la localitat de Perry, on va ocórrer l’incident.

Només set minuts després de rebre l’alerta, els primers agents van arribar a l’institut i es van trobar amb “múltiples ferits de bala”, segons el xèrif.

El tiroteig ha tingut lloc a l’escola secundària Perry, a uns 40 quilòmetres de Des Moines, la capital d’Iowa. Al voltant de l’institut hi ha una forta presencial policial i diversos carrers estan tallats, segons mostren les cadenes de televisió estatunidenques.

El tiroteig s’ha produït a tan sols dues setmanes que el Partit Republicà iniciï el seu procés de primàries a Iowa per a elegir al seu candidat per a les eleccions de novembre, en les quals l’expresident Donald Trump (2017-2021) part com a clar favorit.

Un dels rivals de Trump, Vivek Ramaswamy, tenia previst celebrar un esdeveniment de campanya en aquesta localitat aquest mateix dijous. Per part seva, el president dels Estats Units, Joe Biden, ja ha estat informat del tiroteig, segons un alt funcionari estatunidenc, qui va afegir que el personal de la Casa Blanca està en contacte amb l’oficina de la governadora d’Iowa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia