Successos

Tres detinguts a la Selva per vendre droga per Telegram

Pertanyien a una banda internacional de narcotraficants

La Guàrdia Civil i la Gendarmeria Nacional francesa han dut a terme conjuntament l’operació ‘Stup Iron 31’ en què s’ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic internacional de cocaïna, marihuana i cànnabis, informa l’agència ACN. S’han detingut 22 persones al Maresme, la Selva, Bordeus i Tolosa. Concretament, de les comarques de Girona, dos d’ells a Maçanet de la Selva i un a Caldes de Malavella.

L’organització venia la droga a través de l’aplicació de missatgeria Telegram, realitzava els enviaments a través dels serveis de paqueteria postal i rebia els pagaments en criptomonedes. Es va interceptar 8,6 quilos de cocaïna, 121 quilos de marihuana, 56 quilos de resina de cànnabis, quatre armes de foc, 11 vehicles d’alta gamma i articles de luxe procedents del narcotràfic.

La investigació ha demostrat que és una organització perfectament estructurada i compartimentada, sent Barcelona el seu punt de connexió entre els diferents grups que la proveïen. La compra de tota la droga es duia a terme a Catalunya, per ser distribuïda més tard a França. D’altra banda, els investigadors han identificat l’integrant que actuava com a peça clau en aquest entramat, i al qual s’ha pogut atribuir el rol de gestor de gran part de la importació de la droga d’Espanya a Bordeus i Tolosa. Aquesta persona ha estat detinguda en un operatiu policial a Girona mentre tractava de fugir amb part dels diners utilitzats per a la compra de la droga a l’Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia