Successos

El quadern negre

Tura Soler

Funeral per Joel Mont sense causa de la mort

La família encara no ha rebut els resultats de l’autòpsia del jove andorrà, que avui acomiaden a la Seu d’Urgell

L’església catedral basílica de la Seu d’Urgell serà avui l’escenari per a la missa funeral per Joel Mont Montero, el jove andorrà que va ser trobat mort el 2 de setembre a Blanes després d’estar desaparegut durant dies i que no s’ha pogut inhumar fins ara per la tardança dels resultats de les proves d’ADN que havien de certificar oficialment la seva identificació. La família finalment podrà fer els funerals però, per ara, encara no han pogut esclarir quines són les causes exactes i les circumstàncies de la mort del jove, que vivia a Blanes amb la seva mare. L’informe definitiu de l’autòpsia encara no ha arribat al representant legal de la família, que va comparèixer a la causa per poder estar al corrent de les investigacions.

El cos de Joel Mont va ser trobat, pels mateixos familiars, al costat d’una caseta de la urbanització Residencial Blanes, el mateix lloc on se’l veia en un vídeo que els seus amics van gravar. A les imatges es veia el jove estirat dormint. Era el matí del dia 15 d’agost, després que a la nit haguessin fet una festa amb els amics. Va ser la mare del noi, que vivia a Blanes amb ell, la que va presentar la denúncia per desaparició el dia 22 d’agost. Va tardar una setmana a fer-la perquè els amics, els mateixos que li van ensenyar el vídeo, li van dir que havien rebut missatges de Mont, que havia sortit amb una noia. Però, passats els dies, la mare es va adonar que tot el que li explicaven era mentida i va optar per anar a presentar la denúncia als Mossos de Blanes. La desaparició de Joel Mont es va difondre a través de les alertes de SOS Desaparecidos i també a través de la Plataforma Adonay, però oficialment no es va muntar cap batuda de recerca perquè no es va considerar que fos una desaparició de risc, en tractar-se d’una persona adulta. Però la família mai va pensar que Joel hagués marxat pel seu compte i els va inquietar que estigués tants dies sense comunicar-se amb la seva mare. I van decidir organitzar una batuda de recerca, a la qual no es va afegir cap cos policial ni d’emergències, i quan tot just feia dues hores que havien començat a rastrejar, una tia del noi va trobar el cos de Mont darrere d’una caseta, allà on havien fet aquella festa i on l’havien gravat dormint. El cos no presentava signes evidents de violència (ni ferides de tall, ni cops, ni trets...) però les circumstàncies tampoc eren clares i els forenses van decidir fer un estudi radiològic per buscar pistes de les circumstàncies de la mort, que, si bé no semblava homicida, tampoc es perfilava com una mort natural convencional. A part de l’estudi radiològic, també es van enviar mostres biològiques al laboratori que ajudaran a aclarir si Mont havia consumit alcohol o altres substàncies. A partir dels resultats de totes aquestes proves, l’informe de l’autòpsia especificarà l’etiologia de la mort. El que els familiars fa quatre mesos que esperen saber.

Juntament amb Joel Mont, va desaparèixer la seva gossa Kuki, que va resultar que l’havien trobat no gaire lluny d’on va aparèixer el cos i era en una casa on la van cuidar. Però la família no ho va saber fins que van trobar el noi mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia