Successos

Les autòpsies confirmen que les dues víctimes del veler del Port de la Selva han mort ofegades

Es tracta de dos ciutadans francesos de 76 i 78 anys que va sortir del port l’Agde i es dirigien al de Grussan

El primer avís que van fer als serveis d’emergències marítimes francesos va ser per comunicar que el temporal els impedia entrar al port on anaven

El segon avís el van donar només dues hores després i ja va ser per demanar auxili

Les autòpsies a les dues víctimes del veler embarrancat al Port de la Selva confirmen la mort natural per ofegament. Segons ha informat la Guàrdia Civil, els dos cossos corresponen a dos ciutadans francesos de 76 i 78 anys, segons reculll’Agència Catalana de Notícies. L’embarcació va sortir del port l’Agde, proper a la localitat de Beziers, i es dirigia al de Grussan. El primer avís que van fer als serveis d’emergències marítimes francesos va ser per comunicar que el temporal els impedia entrar al port on es dirigien i que havien decidit continuar navegant cap al sud. El segon avís el van donar només dues hores després, ja per demanar auxili. 

Salvament Marítim han donat l’avís als cossos d’emergències del Port de la Selva pels volts de la una de la matinada d’aquest divendres. L’embarcació ja estava atrapada a l’illot de Cap de Bol, a uns 30 metres de la costa. Poc després hi van arribar els Bombers que van intervenir per treure els dos homes de l’aigua i portar-los fins a les roques, on els han fet les maniobres de reanimació sense èxit, juntament amb dues dotacions del SEM.

 Un helicòpter de Salvament s’ha fet càrrec de la seva evacuació i, un cop a terra, la Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació. Els cossos s’han traslladat a l’Institut Anatòmic Forense de Girona on els han practicat les autòpsies. El resultat ha confirmat que les dues víctimes han mort de forma natural per ofegament. Es tracta de dos homes de 76 i 78 anys. La Guàrdia Civil també ha confirmat que el veler es trobava en navegació en el moment de l’accident, tal i com apuntava el registre marítim. Segons han explicat, el vaixell va sortir del port d’Agde i es dirigia al de Grussan. 

Ahir la tripulació va alertar els serveis d’emergències francesos que no podien entrar al port previst i que continuarien cap al sud. Aquí la tramuntana bufa des de fa dos dies amb forta intensitat i les ràfegues de vent superaven ahir a la nit els 90 quilòmetres per hora. Només dues hores després del primer avís ja van llençar un senyal d’auxili i van embarrancar. Un equip dels GEAS de la Guàrdia Civil s’ha desplaçat a la zona on hi ha el vaixell enfonsat amb la intenció d’inspeccionar-lo però ho han hagut d’ajornar pel mal temps. L’objectiu és accedit a l’interior per descartar completament que hi hagi més cossos i saber exactament com es va enfonsar



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia