Successos

societat

Tres famílies més denuncien les monitores de menjador de l’escola de Vallirana per presumptes abusos sexuals

El cas està sota investigació judicial i els Mossos han rebut fins ara cinc denúncies

Tres famílies més han denunciat davant dels Mossos d’Esquadra presumptes abusos sexuals de dues monitores de menjador de l’escola L’Olivera de Vallirana (Baix Llobregat).

Segons ha informat el cos policial, les denúncies s’han rebut en les darreres hores, després que el cas hagi saltat a la llum pública aquest dimecres quan s’ha sabut que dues famílies havien denunciat fets similars davant del cos policial.

Les dues dones estan contractades per l’empresa Fundesplai, que les ha apartat cautelarment del servei.

Aquest mateix dijous un jutge ha obert investigacions sobre el cas després de rebre tres informes mèdics corresponents a infants que denuncien ser víctimes de les agressions.

El jutge va rebre tres informes mèdics corresponents a infants que denuncien ser víctimes de les agressions, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els documents els va enviar el centre sanitari on es va fer el reconeixement a les víctimes. Segons recull l’ACN, a hores d’ara les famílies no han presentat cap denúncia al jutjat. El jutge ha demanat a la policia que avanci en la investigació i és a l’espera de rebre l’atestat per decidir si tira endavant la causa o bé l’arxiva.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra no han trobat “prou indicis” inculpatoris sobre els presumptes abusos, segons l’agència Efe. Dues famílies van presentar la denúncia a la policia catalana el cap de setmana passat i es va iniciar la investigació que, segons apunten fonts del cos policial, la Unitat de Menors manté oberta amb la presa de declaracions de persones. Té previst elevar l’expedient al jutge perquè decideixi si s’arxiva el cas o es manté obert amb la pràctica de més diligències. Tant el consistori com Educació tenen activats els protocols per fer front a aquest tipus de casos.

El Departament d’Educació va indicar ahir que el centre s’ha posat en contacte amb els Mossos d’Esquadra i amb els Serveis Socials, mentre ha comunicat a les famílies l’activació dels diversos protocols. Al mateix temps, va posar l’USAV (Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència) en contacte amb la direcció de L’Olivera per oferir-li assessorament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia