Successos

Estat Francès

L’autor de l’atac a un institut el va reivindicar en nom d’Estat Islàmic

El principal sospitós, Mohamed Mogoutxkov, va enregistrar un vídeo el mateix dia de l’atac

La fiscalia demana la presó provisional per a ell i el seu germà petit per la mort d’un professor i ferides a tres més

El presumpte autor de l’assassinat a ganivetades d’un professor de secundària a la ciutat d’Arràs, al nord de França, hauria comès l’atemptat en nom de la franquícia terrorista Estat Islàmic (EI).

El fiscal antiterrorista Jean-François Richard ha explicat aquest dimarts en una roda de premsa que el sospitós, Mohamed Mogoutxkov, va enregistrar un vídeo reivindicatiu poc abans dels fets en el que atribuïa l’acció al grup gihadista. El telèfon mòbil amb el que va enregistrar el manifest el va comprar aquell mateix matí.

El jove rus, de 20 anys i originari del Caucas, no vincula l’atemptat al conflicte entre Israel i Hamàs, si bé hi fa algun esment, i carrega sobretot contra l’Estat francès i els seus valors republicans. Mogoutxkov estava fitxat per radicalització islamista.

Richard ha demanat l’obertura d’un investigació judicial per terrorisme i assassinat i ha sol·licitat la presó preventiva per al principal sospitós i el seu germà, de 16 anys, ja que podria haver donat “cert suport” en la preparació de l’atac, sobretot pel que fa a les armes blanques utilitzades. El fiscal també vol que s’investigui un cosí dels dos germans, menor de setze anys, perquè sospita que estava al “informat del projecte” i tot i així no va fer “res per evitar-ho”, tot i que no preveu demanar la presó provisional en aquest cas.

Deu persones més han estat interrogades en relació amb els fets, però han estat posats tots en llibertat per “manca de proves” sobre la seva implicació.

Una vegada acabada la fase d’interrogatoris, el Mogoutxov serà posat aquesta tarda a disposició del jutge instructor que ha de decidir si li imputa càrrecs com “assassinat terrorista”, també en grau d’intent, i associació delinqüents amb finalitats terroristes”.

Mogoutxkov, que va arribar de petit a França amb la seva família provinents d’Ingúixia, es va presentar divendres a l’institut Gambetta d’Arràs, del qual havia estat alumne, i a l’entrada va atacar quatre professors. Un d’ells, Dominique Bernard, va morir i els altres van resultar ferits. Segons el fiscal, tots tres ja es troben fora de perill. La policia va reduir l’atacant amb pistoles elèctriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia