Successos

Detenen cinc persones que robaven material informàtic en empreses

El Mossos desarticulen un grup especialitzat que operava arreu de Catalunya

Se’ls acusa de 14 robatoris amb força comesos en oficines

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc homes i han desarticulat un grup especialitzat en robar material informàtic en empreses d’arreu de Catalunya. Se’ls acusa de 14 robatoris amb força en empreses del Segrià, Pla d’Urgell, l’Urgell i el Vallès Occidental. El grup es desplaçava des de l’entorn metropolità a altres comarques i assaltaven en pocs minuts les oficines de les empreses. La investigació va començar a principis de juliol arran d’una sèrie de robatoris comesos en empreses del Segrià i el Pla d’Urgell.

Segons recull l’ACN, la nit del 10 de juliol, en poc menys de dues hores, van assaltar quatre empreses a les poblacions de Lleida, Torrefarrera, Bell-lloc i Vila-sana. En tots els casos, després de saltar les tanques perimetrals i forçar les portes d’accés van robar material informàtic: ordinadors, portàtils, tauletes electròniques i telèfons mòbils. Els assalts eren molt ràpids, de pocs minuts, ja que accedien directament a les zones d’oficines, on trobaven fàcilment el material informàtic. S’emportaven els dispositius electrònics i fugien del lloc sense donar temps a les alertes dels sistemes d’alarma.

Les primeres investigacions ja van apuntar que es tractava d’un grup de persones que provindria de l’entorn metropolità que es dirigia a una zona ben comunicada on cometia els robatoris mentre s’anava desplaçant entre polígons de poblacions properes. La nit del 10 d’agost es va produir una altra sèrie d’assalts a Lleida, Bell-lloc, Palau d’Anglesola i Tàrrega. La investigació va permetre relacionar-los amb dos fets més ocorreguts el 4 d’agost a Rubí i el 16, a Sant Cugat del Vallès. Alguns dels responsables van ser identificats, així com els vehicles que utilitzaven.

La nit del 17 d’agost es va produir l’última onada de robatoris amb el mateix mètode a Terrassa, Montcada i Reixac i Sant Cugat del Vallès. Després es va establir un dispositiu de seguiment dels sospitosos que quedaven. El 23 d’agost van ser aturats en un polígon de Barberà del Vallès mentre circulaven en un vehicle amb cinc ocupants. Acabaven de robar en una empresa del municipi i al maleter del vehicle els agents van localitzar 12 ordinadors portàtils i un telèfon mòbil. També hi van trobar eines relacionades amb els robatoris com tornavisos, palanques, llanternes i guants. Tots cinc van quedar detinguts. Anaven amb gorres i mascaretes quirúrgiques per dificultar la identificació en cas de ser gravats per càmeres de seguretat. En total, aquest grup criminal hauria robat prop d’un centenar d’ordinadors portàtils i una quinzena de mòbils i tauletes informàtiques, entre altres objectes. La investigació continua oberta per esbrinar si poden estar relacionats amb altres fets delictius i no es descarten noves detencions. Els detinguts ara, quatre dels quals amb antecedents, han passat a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès. Tenen entre 23 i 35 anys i se’ls atribueixen 14 robatoris amb força i pertinença a grup criminal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia