Successos

Desarticulat un grup criminal que estafava gent gran amb el pretext d’inspeccionar el gas

Obtenien les dades bancàries de les víctimes i es comptabilitza que han robat més de 44.000 euros

Els Mossos han detingut cinc membres d’un grup criminal que estafava persones d’edat avançada fent-se passar per inspectors del gas. La policia els atribueix delictes d’estafa, furt i robatori amb intimidació comesos a Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Terrassa i Manresa. En total sumen vuit fets i es comptabilitza que han robat més de 44.000 euros. Dos dels arrestos van fer-se a Cornellà de Llobregat, un a Sant Feliu de Llobregat i dos més a Barcelona.

Quant al modus operandi, la banda anava al domicili de les víctimes amb l’excusa d’un error en la factura. Mentre un dels estafadors distreia a la víctima i simulava fer la revisió; l’altra recorria el pis per trobar diners, objectes de valor, i targetes i llibretes bancàries que sostreia. La suposada inspectora que interactuava amb la persona gran li demanava les dades bancàries de targetes i llibretes d’estalvi; així com els codis de seguretat amb l’excusa que les necessitaven per poder solucionar la incidència.

Després, sortien del domicili per suposadament fer comprovacions en els comptadors del gas situats a l’exterior de l’edifici. En lloc de dur a terme aquestes tasques, aprofitaven per desplaçar-se a caixers per treure diners abans que es bloquegessin les targetes.

Amb tot plegat, el Grup de Robatoris amb Violència de l’Àrea de Barcelona de la Divisió d’Investigació Criminal ha dut a terme les investigacions. El jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona s’ha fet càrrec del cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia