Successos

Prop de 6.000 persones es concentren a Cornellà per condemnar el crim masclista

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn actes festius per l’assassinat d’una dona a mans de la seva parella

Fa una crida a que la societat respongui de manera contundent a qualsevol violència masclista

L’Ajuntament de Cornellà ha decidit suspendre tots els actes de la festa major del Corpus previstos per a avui, últim dia de les festes, com a resposta a l’assassinat d’una dona a mans, presumptament, de la seva parella.

També ha decretat tres dies de dol i ha convocat la ciutadania aquesta tarda a les set per expressar el rebuig al crim masclista, que ha tingut lloc al barri de la Gavarra, al carrer Cornellà Modern. Prop de 6.000 persones s’han aplegat a la plaça Catalunya en resposta a la crida del consistori, que en una declaració institucional ha condemnat “de forma rotunda i enèrgica” l’assassinat masclista. Entre els assistents hi havia la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha expressat el seu “rebuig, indignació i consternació” pel crim, i alguns dels artistes que havien d’actuar a la ciutat amb motiu de les festes de Corpus, com Nil Moliner o Alfred Garcia. Els Castellers de Cornellà han fet un pilar en símbol de dol.

L’alcalde, Antonio Balmón, ha manifestat que “tornarem a dir, de forma serena però contundent, que no pensem acceptar cap violència, cap agressió a les dones”.

La junta de portaveus declara en un manifest “el més sentit condol a la família de la dona”, a qui ofereix els recursos municipals de què disposa per orientar i donar atenció social, jurídica i psicològica. També manifesta el “rebuig i condemna de forma rotunda i enèrgica”, una condemna que amplia a “qualsevol conducta no respectuosa amb les dones i principalment els gestos i actituds violentes”. Els portaveus municipals fan una crida a la conscienciació ciutadana perquè tota la societat “respongui de manera contundent contra aquest tipus de violència i que tota la ciutadania faci pressió perquè no es toleri cap manifestació que la pugui justificar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia