Successos

El fiscal manté la petició de 30 anys de presó per a l’acusat d’assassinar un paleta a Puigcerdà

El fiscal manté la petició de 30 anys de presó per a l’acusat d’assassinar un paleta a Puigcerdà per robar-li diners la nit del 31 de gener del 2020, segons recull l’Acn. Al final del judici, que es fa amb jurat popular, ha elevat a definitives les conclusions provisionals i l’acusació particular s’hi ha adherit. Segons relata l’Acn, el fiscal ha dit a l’informe que l’acusat es va acarnissar amb la víctima “colpejant-lo com a un animal” i infringint-li ferides “innecessàries” per matar-lo: “Ho va fer per torturar-lo”. A l’última paraula, el processat ha reiterat que no recorda “res” perquè anava begut i que no va saber que la víctima havia mort fins dies després: “Lamento molt els fets”. L’acusació sosté que el cosí de l’acusat el va ajudar a fugir i demana 3 anys per encobriment.

El fiscal Víctor Pillado ha elevat a definitives les conclusions provisionals, amb petites modificacions en el relat de fets, i manté així la petició de 25 anys de presó pel delicte d’assassinat agreujat i 5 anys de presó per un robatori amb violència en casa habitada amb ús d’instrument perillós. L’acusació particular, en nom de la família de la víctima, s’hi ha adherit.

La defensa de l’acusat, encapçalada pel lletrat Joan Planella, sosté com a tesi principal que el processat no va cometre els fets i vol l’absolució. Al final del judici, però, ha introduït un alternativa en cas que el jurat popular el declari culpable. La defensa nega el robatori i sosté que la víctima va morir per lesions produïdes en el marc d’una baralla. Per això, sol·licita 12 anys, 6 mesos i 1 dia de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia