Successos

Susqueda: la troballa providencial del youtuber Inspector del Misterio

Les peces de caiac les va trobar per casualitat un noi que enregistrava un vídeo

Va anar per error al lloc on eren volent anar on pescava en Bartomeu

Cinc anys i mig després del doble crim de Susqueda s’han trobat uns accessoris que, segons tots els indicis, pertanyen al caiac de la parella assassinada. Una troballa que ajuda a acotar l’escenari i que ha fet mobilitzar els Mossos, que han tornat a la zona a rastrejar. La història de la troballa, que pot portar a un gir en la investigació, és peculiar. El dia 12 de gener, un youtuber, que s’amaga darrere de la identitat Inspector del Misterio, que ja havia enregistrat i penjat a les xarxes algun vídeo sobre el cas Susqueda, va tornar al pantà per captar més imatges. Ja havia aconseguit, després de diversos intents fallits, arribar a la barraca d’en Bartomeu, l’anacoreta, ara ja mort, que vivia emboscat prop del torrent de la font del Borni. Enregistrada la barraca, Inspector del Misterio, segons explica a aquest diari, es va proposar arribar al lloc on el dia del crim, el 24 d’agost del 2017, pescava Bartomeu Soler, sota la sotja del Llop, prop de la paret de la presa, on es va per un caminoi que s’agafa abans d’arribar a la pedrera. Però, segons explica, es va equivocar de camí i va agafar un baixant des de la pista, no gaire lluny del baixant que feia servir Bartomeu per anar a la barraca, en direcció a l’aigua. I allà, enmig del bosc, es va trobar una bossa, un inflador i unes peces de goma. Les va penjar en un fòrum d’internet preguntant si la motxilla que no s’havia trobat mai era blava. “Jo no sabia ben bé què faltava i d’entrada tampoc vaig donar massa importància a la troballa”, diu Inspector del Misterio. Però un altre participant en el fòrum d’internet, Jules, tot i veure que el sac que havia trobat Misterio no era la motxilla de la Paula, sí que va donar importància a la troballa. Va preguntar al company virtual on l’havia trobat i el diumenge 15 de gener, com fa en moltes ocasions, va anar a rastrejar i va trobar les peces que havia vist Inspector del Misterio i d’altres que va veure que eren trossos de caiac. I sabia que faltaven peces del caiac d’en Marc i la Paula. Però Jules no recordava bé de quin color era el caiac. Va contactar amb aquesta periodista i van comprovar que els colors i el disseny del caiac, trobat el 26 d’agost del 2017, i les peces que va trobar ell eren idèntiques. Van avisar els Mossos i el dimarts 17 Jules els va entregar les peces i els va acompanyar al lloc, que els Mossos van acordonar i començar a rastrejar. Però el dilluns Inspector del Misterio hi va tornar i va trobar una altra peça del caiac, una punta, que encaixava amb la peça que havia trobat Jules. El youtuber la va enregistrar i la va deixar al lloc, i el dimarts els Mossos la van recollir.

ADN i empremtes

Ara totes les peces són al laboratori dels Mossos, i Inspector del Misterio i el rastrejador i investigador Jules han donat mostres d’ADN i els han agafat les empremtes per poder discriminar les seves de les altres mostres que es puguin trobar. La troballa, que acota la zona del crim, s’ha produït quan els Mossos estaven a punt d’entregar l’informe final sobre les proves de so, l’anàlisis de les dades de Google, dels telèfons... Ara l’hauran de complementar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia