Successos

Almenys deu morts en un nou tiroteig massiu als EUA

L’atac s’ha produït durant la celebració de l’any nou xinès

L’incident en una sala de festes de Monterey Park, una localitat californiana amb una gran comunitat asiàtica, deixa també una desena de ferits

Commoció als Estats Units per un nou tiroteig massiu. Aquesta vegada en una localitat prop de Los Angeles (Califòrnia). Almenys deu persones van morir i una desena més van resultar ferides dissabte cap a dos quarts d’onze del vespre, hora local, quan un home armat amb una semiautomàtica i munició nombrosa va irrompre en una discoteca de Monterey Park i va obrir foc contra la gent. Es tracta del pitjor tiroteig a Califòrnia en els últims anys.

El sospitós va fugir i en el tancament d’aquesta edició la policia havia localitzat una furgoneta que coincidia amb el vehicle descrit per alguns testimonis de l’atac. Tot i això, l’autor del tiroteig no havia estat encara detingut. El capità Andrew Meyer, portaveu de la comissaria del comtat de Los Angeles, va declarar que era massa aviat per saber si l’atacant coneixia algú a la sala de ball i va actuar per motius personals, o si es tracta d’un crim d’odi. També s’estava investigant si l’atac tenia relació amb un altre incident registrat hores abans a la veïna localitat d’Alhambra.

El tiroteig a Monterey Park es va produir en un local d’una zona d’oci nocturn on hores abans s’havien reunit milers de persones per celebrar l’inici de l’any nou xinès, un dels esdeveniments més importants de la regió.

Monterey Park és una ciutat situada a la vall de San Gabriel, a uns 13 quilòmetres a l’est de Los Angeles, d’uns 61.000 habitants. El 65,5% de la població són asiàtics nord-americans, segons el cens. La zona de l’atac engloba un gran nombre de supermercats i restaurants asiàtico-nord-americans.

Les celebracions de l’any nou xinès van començar dissabte i estava previst que continuessin avui, però els actes es van cancel·lar.

El president dels EUA, Joe Biden, va ordenar “que s’asseguri que l’FBI ofereixi ple suport a les autoritats locals”, va informar la Casa Blanca. El tiroteig de Monterey Park és el més greu registrat a Califòrnia en els últims anys després del del 2008, quan un home disfressat de Pare Noel va irrompre en una casa a Covina i va matar nou persones, entre elles la seva exesposa i els seus pares.

LA XIFRA

61.000
habitants
té la ciutat de Monterey Park, situada a uns 13 quilòmetres de Los Angeles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia