Successos

Estats Units

Deu morts en un tiroteig a prop de Los Angeles

Un home armat amb una metralladora ha obert foc en una sala de ball a Monterey Park, a l’est de la ciutat

L’incident s’ha produït en una zona on poc abans milers de persones hi havien celebrat el nou any lunar xinès

La policia busca un home asiàtic com a presumpte autor dels trets

Un tiroteig ha provocat deu víctimes mortals i almenys una desena de ferits aquesta passada nit a Monterey Park, segons ha informat l’oficina del xèrif del comtat de Los Angeles. El presumpte autor dels trets és un home asiàtic, però no ha transcendit el seu parador ni si ha estat detingut.

Els fets han passat cap a un quart d’onze de la nit de dissabte hora local (un quart de vuit del matí hora catalana) a Monterey Park, una localitat del sud de Califòrnia situada a uns 13 quilòmetres a l’est de Los Angeles.

Segons testimonis citats aquest diumenge pel diari Los Angeles Times, un home armat ha irromput en una sala de ball disparant amb una metralladora, i a mesura que esgotava un carregador el substituïa per un altre. El succés s’ha produït a l’alçada del bloc 100 de l’avinguda W. Garvey, en una zona on milers de persones hi han celebrat l’entrada del nou any lunar xinès.

L’amo d’un restaurant proper al lloc del tiroteig ha relatat a Los Angeles Times que tres persones han entrat corrent al seu establiment i li han demanat que tanqués la porta amb clau perquè al carrer “hi havia un home amb una metralladora”. Un altre testimoni citat pel diari ha explicat que ha escoltat “quatre o cinc trets” i després ha escoltat les sirenes de la policia.


El sospitós és un home asiàtic
El xèrif Robert Luna, del comtat de Los Angeles, ha explicat que la descripció que han rebut sobre el sospitós correspon a la d’un home asiàtic.

Les autoritats també investiguen si el tiroteig està relacionat amb un incident ocorregut poca estona abans al veí suburbi d’Alhambra, també en una sala de ball. En aquest succés, les persones que eren al lloc han pogut desarmar l’agressor, que ha fugit sense arribar a disparar. 



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia