Successos

Detenen quatre homes que tenien tota una casa plena de marihuana a Bescanó

Tenien un cultiu amb 2.400 plantes

Un dels arrestats va amenaçar els agents amb una pistola semiautomàtica quan els Mossos van irrompre a l’habitatge

Els Mossos han detingut quatre homes i han desmantellat un cultiu amb més de 2.400 plantes de marihuana que ocupava tota una casa de Bescanó. Els detinguts, que tenen edats compreses entre els 26 i els 35 anys, també tenien la llum punxada. Després d’investigar-los durant dos mesos, aquest dimarts els Mossos van dur a terme un operatiu a l’habitatge, situat al nucli de Montfullà. Quan van irrompre a la casa, un dels arrestats va amenaçar de disparar-los amb una pistola semiautomàtica. Per això, a més d’investigar-los a tots per un delicte de salut pública i de defraudació de fluid elèctric, a aquest detingut també l’acusen de tinença il·lícita d’armes i amenaces. Tots els arrestats han quedat en llibertat provisional.

La investigació que va culminar amb l’operatiu policial va començar a finals de setembre, arran de les sospites que en aquesta casa de Montfullà s’hi estigués cultivant marihuana. Aquest dimarts, després de confirmar-les, els mossos de la comissaria de Girona van fer una entrada a l’habitatge, situat al carrer Vila Romana.

Al dispositiu hi van prendre part agents de la de la Unitat d’Investigació i de Científica, de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Girona. A dins l’habitatge, i repartides per totes les habitacions, la policia hi va trobar 2.419 plantes de marihuana. Es trobaven en un estadi de creixement avançat, a punt per ser recol·lectades i distribuïdes.

A dins l’habitatge, la policia hi va trobar quatre homes que s’encarregaven de fer créixer la plantació. Un d’ells, quan la policia va irrompre a la casa, va amenaçar de disparar-los amb una pistola semiautomàtica, que estava carregada i que després va intentar amagar a la cuina.

A part de la droga els agents van retirar nombrós material idoni pel seu cultiu, com ara làmpades, ventiladors, motors extractors, tubs d’extracció, filtres de carbó, transformadors, bombetes, aires condicionats i compressors. Per afavorir el creixement de les plantes, els detinguts havien punxat tant la llum com l’aigua.

Per això, a més d’un delicte contra la salut pública, també se’ls acusa a tots ells d’un altre de defraudació de fluid elèctric. A l’home que va amenaçar els agents amb disparar-los, els mossos també l’investiguen per tinença il·lícita d’armes i amenaces.

Els quatre arrestats tenen 26, 28, 31 i 35 anys. Un d’ells, a més, té antecedents. Tots van passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que en va decretar la llibertat provisional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia