Successos

S’aplica la llei del “només sí és sí” a l’acusat d’una violació a Blanes

La sentència de l’Audiència de Girona és la primera que es dicta a Catalunya amb una rebaixa de la pena

L’Audiència de Girona ha imposat una pena més baixa a l’acusat de violar una dona a Blanes el 24 de gener del 2018 perquè ha aplicat la llei del “només sí és sí”. El tribunal argumenta que s’ha de decantar “necessàriament” per la legislació actual perquè és “clarament més beneficiosa per al reu”. Per això, condemna l’acusat a dos anys i mig de presó per violació amb els atenuants de reparació del dany i dilacions indegudes. La secció quarta exposa que el Codi Penal actual situa la pena (amb els atenuants) entre els dos anys i quatre anys menys un dia de presó, mentre que, amb l’anterior, el processat s’enfrontava a una condemna d’entre tres anys i sis anys menys un dia. És la primera condemna a la baixa per aplicació de la llei a Catalunya.

De fet, el judici s’havia de fer inicialment el 12 de setembre, però es va suspendre atenent la petició de l’advocat de la defensa, que va argumentar que la nova legislació entraria en vigor el 7 d’octubre i que podia suposar una condemna més baixa. Ara, l’Audiència conclou que durant una disputa el 24 de gener del 2018 l’acusat va tombar la víctima al llit i, mentre la subjectava amb força pels canells, la va començar a petonejar. La dona li va mossegar el llavi per intentar repel·lir l’atac i va ser aleshores quan el processat la va violar. Com a conseqüència dels cops, la víctima va tenir hematomes al braç i al gluti i eritemes als canells. Al principi, la fiscalia i l’acusació particular demanaven 12 anys de presó per a l’acusat. La sentència no és ferma i s’hi pot presentar un recurs d’apel·lació al TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia