Successos

La investigació allunya la hipòtesi que la persona vista al port hagi caigut d’un creuer

La Guàrdia Civil dona credibilitat al testimoni que ha alertat d’home a l’aigua, però no creu que sigui un passatger

L’operatiu de recerca se suspèn a última hora de la tarda sense haver localitzat ningú

Les càmeres de seguretat i els sensors del creuer MSC Bellíssima no han detectat que cap passatger hagi caigut a l’aigua al Port de Barcelona des de l’embarcació, de manera que perd força la hipòtesi que la persona que ha estat vista al mar viatgés al vaixell, com s’ha pensat en un primer moment.

El dispositiu per intentar localitzar aquesta persona ha continuat durant tota la jornada i s’ha suspès a última hora de la tarda. Segons ha informat Protecció Civil, l’autoritat portuària ha tancat aquest vespre l’alerta del seu pla d’autoprotecció i Salvament Marítim ha posat fi a la recerca sense haver localitzat ningú.

Un membre de la tripulació del creuer ha alertat cap a dos quarts de set del matí que havia vist una persona que demanava auxili a l’aigua a l’entrada de la bocana sud del port.

El Port de Barcelona ha alertat de l’incident a Salvament Marítim, que ha activat un helicòpter i una embarcació ràpida. En les tasques de rescat i localització també hi treballen submarinistes del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) i una embarcació de la Guàrdia Civil; quatre barques de pràctics del port, efectius de la Creu Roja i Bombers de Barcelona.

Al lloc on s’ha vist la víctima només hi han trobat un salvavides amb una balisa lluminosa.

Tot i que no es descarta cap hipòtesi, els nous indicis allunyen la possibilitat que la víctima sigui un passatger de l’MSC Bellíssima que s’hagués precipitat quan el vaixell ha entrat al port per la bocana sud.

Després de revisar les imatges de les càmeres de seguretat de l’embarcació i comprovar que no ha saltat l’alarma del sensor que detecta caigudes a l’aigua, la Guàrdia Civil veu “poc probable” que cap passatger s’hagi precipitat per la borda de l’MSC Bellissima.

Les citades fonts han puntualitzat que “sí que és probable” que el tripulant hagi vist realment algú a l’aigua, però no creuen que aquesta persona hagi caigut del creuer.

Protecció Civil ha indicat que, com a conseqüència d’aquest succés, el Port de Barcelona ha activat en fase d’alerta el seu Pla d’Autoprotecció (PAU). El dispositiu no ha afectat les operacions a la resta del recinte portuari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia