Successos

Acte vandàlic al pati del col·legi de Riudellots

Van arrencar estores de gespa artificial i trencar material divers

L’escola de Riudellots de la Selva va ser el cap de setmana passat objecte d’un acte vandàlic que va acabar amb el mobiliari del pati malmès. Entre altres desperfectes, els vàndals van arrencar les catifes de gespa artificial de la zona de lectura exterior que hi ha just al costat de la biblioteca, van tallar l’escuma de protecció de les columnes de la pista coberta, on s’hi fan activitats esportives, i van tombar taules de pícnic. “Hem de veure si alguns d’aquests elements es poden restituir o s’han de canviar per uns de nous”, va comentar a aquest diari l’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura.

L’escola havia fet una inversió de 90.000 euros per remodelar els patis aquest estiu i fa només uns dies es va fer una jornada de portes obertes i es va inaugurar la reforma. “S’havien adequat aquests espais d’acord amb les inquietuds dels metres i els alumnes”, va explicar l’alcaldessa. El consistori encara no ha valorat quin és el cost dels danys, però Roura assegura que són “importants.” L’escola ha presentat denúncia dels fets als Mossos d’Esquadra.

No és la primera vegada que es produeixen actes vandàlics a l’escola de Riudellots. Anteriorment havia estat objecte de robatoris de material escolar. Es dona el cas que el consistori, a causa de la calor, va obrir el pati nord de l’escola durant tot l’estiu perquè els veïns poguessin refugiar-se a l’ombra dels arbres i d’una coberta. “Vam decidir obrir aquest pati la resta de l’any fora de l’horari escolar, de vuit del matí a vuit del vespre, però si se’n fa un ús incívic ens ho replantejarem”, va dir l’alcaldessa. El consistori valorarà ara la possibilitat de posar càmeres de videovigilància al pati de l’escola i als seus accessos.

Roura també va denunciar els problemes de bretolades que aquest estiu hi ha hagut a la piscina municipal, on també ha aparegut material trencat. Els vàndals fins i tot se’n van endur material que van deixar abandonat per la població: “Vam trobar taules de la piscina a sota el pont de la carretera i fins i tot un extintor a la teulada de l’escola.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia