Successos

Suspès un judici per violació fins a la nova llei

La defensa va demanar que s’esperi que entri en vigor la llei del ‘només sí és sí’

L’Audiència de Girona va suspendre ahir un judici per una violació a Blanes després d’atendre la petició de l’advocat de la defensa, d’endarrerir el judici fins que entri en vigor la llei de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com la llei de només sí és sí, i que pot suposar una condemna més baixa per a l’acusat, segons informa l’ACN. En concret, la nova llei, que entra en vigor el 7 d’octubre, implica que la pena mínima per a aquest delicte passi dels 6 anys de presó actuals a 4, mentre que manté la màxima en 12. L’Audiència ha fixat el judici el 20 d’octubre. L’acusat s’enfronta a 13 anys de presó i 30 dies de localització per violació, maltractament en l’àmbit de la violència sobre la dona i vexacions injustes.

L’advocat de la defensa va demanar la suspensió del judici i la fiscalia i l’acusació particular no s’hi van oposar. Segons va concretar el fiscal a la sala de vistes, les parts podrien arribar a un acord segons el qual el processat reconeixeria els fets i acceptaria una condemna.

Segons recullen els escrits d’acusació, els fets van passar la nit del 24 de gener del 2018 a casa de la víctima, a Blanes. Durant una discussió, tots dos van anar a l’habitació i, un cop allà, el processat la va fer caure al llit i s’hi va tombar a sobre. Quan li va intentar fer un petó, la víctima el va mossegar al llavi i va ser aleshores quan, segons les acusacions, la va obligar a despullar-se i la va violar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia