Successos

Suïssa

Troben als Alps l’esquelet d’un muntanyenc desaparegut fa 32 anys

La policia suïssa confirma que les restes localitzades al juliol a la glacera de Stockji són d’un alpinista alemany que va desaparèixer el 1990

Les autoritats treballen en la identificació d’un altre esquelet localitzat aquest agost a la glacera de Chessjen

La policia del cantó suís de Valais, al sud-oest del país, ha confirmat aquest dilluns que l’esquelet i altres restes descobertes fa unes setmanes a la glacera de Stockji, a la popular destinació turística de Zermatt, pertanyen a un alpinista alemany desaparegut fa 32 anys.

Les anàlisis d’ADN dels ossos, trobats el 26 de juliol per dos muntanyencs francesos, han permès confirmar que les restes són d’un alpinista alemany que va desaparèixer a l’agost de 1990, quan tenia 27 anys, explica la policia en un comunicat.

El jove havia sortit de Chamonix, als Alps francesos, amb la intenció d’arribaar a Domodossola, a Itàlia, travessant zones alpines del Valais suís. Després de la seva desaparició es va iniciar una cerca que es va acabar suspenent sense resultats.

Als mesos d’estiu, la fosa de les glaceres alpines, cada vegada més intensa a causa del canvi climàtic, permet descobrir a vegades restes d’alpinistes desapareguts en diverses èpoques.

Un segon esquelet, encara en procés d’identificació, va ser trobat a principis d’agost en una altra glacera de Valais, la de Chessjen. També s’han trobat recentment les restes d’un avió que es va estavellar fa 54 anys a Aletsch, la glacera més gran d’Europa occidental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia