Successos

Bèlgica

L’exdona i còmplice del pederasta Marc Dutroux serà alliberada divendres

Michelle Martin ja estava en llibertat provisional des del 2012 i ara se li aixequen les condicions

Ella i el seu exmarit van ser empresonats el 1996, quan es va destapar el cas

Michelle Martin, exdona i còmplice del pederasta i assassí belga Marc Dutroux, serà alliberada sense condicions aquest divendres, segons ha anunciat la justícia belga als familiars de les víctimes, ha revelat aquest dimecres el pare d’una d’elles, Paul Marchal, a la seva pàgina de Facebook.

“Segueix sent difícil (...) sobretot un dia com avui. Fa ja tants anys que An va ser arrencada de les nostres vides un 23 d’agost. És encara més difícil quan rebem una carta de la Justícia informant-nos que s’han aixecat les condicions vinculades a la llibertat condicional de Michelle Martin”, ha lamentat Marchal.

Martin va ser condemnada el 2004 a 30 anys de presó per un tribunal d’Arlon (Valònia) per complicitat en els delictes comesos pel seu exmarit, el qual va rebre una pena de cadena perpètua per segrest, tortura, violació i assassinat.

Empresonada des del 1996, Martin ja es va beneficiar d’un alliberament anticipat condicional l’agost del 2012. Deu anys després, s’aixecaran totes les condicions imposades.

El cas Dutroux va sortir a la llum pública el 13 d’agost de 1996, quan la policia va atrapar el pederasta, la seva dona i un altre dels seus còmplices.

Dos dies més tard van ser alliberades les nenes Sabine Dardenne i Laetitia Delhez, que Dutroux tenia segrestades al soterrani de casa seva.

Poc després, els investigadors van inhumar els cadàvers de quatre víctimes més: Julie i Mélissa (totes dues de vuit anys) i An i Eefje (de 17 i 19 anys, respectivament), enterrades per Dutroux després d’haver-les violat en repetides ocasions i deixat morir d’inanició.

Els belgues es van esgarrifar cada vegada més a mesura que coneixien les tortures patides per aquestes i altres víctimes, però també per la inexplicable descoordinació entre els serveis de seguretat i la justícia, i els errors que van endarrerir la detenció dels criminals.

Dutroux havia passat diverses vegades per la presó per maltractament i violació de cinc noies i la policia va arribar a escorcollar la casa on estaven segrestades la Julie i la Mélissa, sense trobar res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia